Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Ciorba de peste (crap) cu fasole galbena

Ador pestele,… peste fiert, peste la gratar, peste la cuptor, ciorba de peste, salata de peste… intr-un cuvant toate mancarurile de peste. 1x1.trans Ciorba de peste (crap) cu fasole galbena

Nu-mi explic de unde am aceasta mare pofta pentru peste, cert este ca in copilarie mama a avut grija sa ne invete cu peste de cel putin 3 ori pe saptamana. 1x1.trans Ciorba de peste (crap) cu fasole galbena

Ingrediente pentru 10 portii:

Mod de preparare:

  1. Se curata crapul, se spala bine si se portioneaza.
  2. Se pun 3 l de apa la fiert.
  3. Se adauga bucatile de peste, boabe de mustar, leusteanul si fasolea galbena.
  4. Se sareaza.
  5. Dupa ce da in clocot se fierbe cam 20-25 minute la foc mic.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 3100 gr de ciorba, o portie are ~310 gr.

Informatii nutritionale Ciorba de peste (crap) cu fasole galbena

1x1.trans Ciorba de peste (crap) cu fasole galbena

Fursecuri de migdale (reteta Craciun)

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Se amesteca toate ingredientele (in afara de migdalele intregi).
  2. Din masa obtinuta se fac 16 fursecuri care se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt.
  3. Se pune cate o migdala in mijlocul fursecurilor si ciocolata neagra razuita.
  4. Deasupra se poate presara putina fructoza.
  5. Se dau la cuptor 180 C pentru 16 minute. Nu depasiti timpul, nu vor mai fi fragede.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 16 fursecuri de migdale, o portie inseamna 2 fursecuri (1 fursec are 20.3 gr), deci ~40.5 gr.

Informatii nutritionale Fursecuri de migdale (reteta Craciun)

1x1.trans Fursecuri de migdale (reteta Craciun)

Rulada de curcan cu fructe uscate (reteta Craciun)

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Fileurile de curcan se taie fasii late, se bat putin cu ciocanul de bucatarie.
  2. Se sareaza, pipereaza dupa gust, se stropesc cu suc de lamaie.
  3. Carnea se face rulouri si se lasa la marinat 2 ore la frigider.
  4. Dupa, carnea de curcan se scoate din frigider; pe fileuri se aseaza amestec de stafide/caise/nuca macinata.
  5. Iar se fac rulouri care se “fixeaza” cu scobitori si se aseaza pe o tava tapetata cu folie/hartie de copt.
  6. Rulourile se stropesc cu suc de lamaie si se ung cu miere calduta.
  7. Deasupra se presara boabe de mustar.
  8. Tava se da la cuptor pentru 35 minute.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 865 gr de rulada, o portie are ~145 gr.

Informatii nutritionale Rulada de curcan cu fructe uscate (reteta Craciun)

1x1.trans Rulada de curcan cu fructe uscate (reteta Craciun)

Rulouri cu pui, cammembert, ardei copt, invelite in jambon (reteta Craciun)

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Ardeiul gras se pune pe un grill, se coace pana este gata.
  2. Se curata de pielita si se taie fasii subtiri.
  3. Fileul de pui se taie fasii, se sareaza, pipereaza dupa gust si se frige in ulei de masline (nu ardeti carnea, trebuie sa fie moale si fina).
  4. Carnea se raceste dupa frigere.
  5. Cammembert se taie in fasii lungi.
  6. Se ia folia de aluminiu, se aseaza cateva folii una peste alta. Se pun feliile de jambon, deasupra se aseaza bucatile de pui, cammembert si ardei copt in amestec, se preseaza putin, se ruleaza, colturile se indoaie si se da la frigider pentru 1 ora.
  7. Dupa, se scoate din frigider, se scoate folia si cu un cutit foarte ascutit se taie rondele.
  8. Se serveste imediat.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 450 gr, o portie are ~75 gr.

Informatii nutritionale Rulouri cu pui, cammembert, ardei copt, invelite in jambon (reteta Craciun)

Rulada din carne de porc cu ciuperci (reteta Craciun)

Incepand cu acest articol deschid seria retetelor dietetice de craciun incercate in anul (craciun 2010) care tocmai ne-a parasit. 1x1.trans Rulada din carne de porc cu ciuperci (reteta Craciun)

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Carnea de porc se taie cubulete, care se sareaza si pipereaza dupa gust.
  2. Se da prin masina de tocat.
  3. Se amesteca cu usturoiul pisat, ardeiul uscat si paprika.
  4. O forma se tapeteaza cu hartie de copt, se aseaza amestecul de carne cu ciupercile intregi, presand bine.
  5. Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor, aprox. 1 ora.
  6. Dupa ce este gata, se scoate din forma si se lasa la racit.
  7. Rulada se inveleste in folie de aluminiu si se da la frigider peste noapte.
  8. A doua-treia zi, rulada este din ce in ce mai buna.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1050 gr de rulada, o portie are ~130 gr.

Informatii nutritionale Rulada din carne de porc cu ciuperci

1x1.trans Rulada din carne de porc cu ciuperci (reteta Craciun)