Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Tarta cu fructe (fara aluat) “Slabuta”

Ingrediente:

Mod de preparare “blat”:

  1. In primul rand se prepara “blatul”.
  2. Branza de vaci se amesteca cu 30 gr fructoza, coacaze si 3 oua. Se amesteca bine pana la omogenizare.
  3. Se ia o forma rotunda si se tapeteaza cu hartie de copt.
  4. Se rastoarna compozitia si se da la cuptor, pe foc mediu pana este gata. (~30 minute)
  5. Dupa ce este gata, se pune blatul deoparte la racit.

Mod de preparare crema:

  1. Praful de budinca se amesteca cu 6 linguri de lapte rece si 30 gr fructoza. Se amesteca bine, pana la omogenizarea compozitiei.
  2. Restul de lapte se pune pe foc pana cand da in clocot.
  3. Cand laptele a fiert, se da focul foarte mic si se adauga incet compozitia de budinca, amestecand continuu, ca sa nu se formeze cocolase. La sfarsit se adauga jumatate din cantitatea de mure.
  4. Se mai tine pe foc cam 2-3 minute, amestecand continuu.

Mod de preparare prajitura:

  1. Blatul se scoate incet pe un platou din forma in care a copt. Hartia de copt se arunca.
  2. Forma se tapeteaza cu folie alimentara, lasand margini mai lungi.
  3. Se aseaza inapoi blatul, iar deasupra se toarna crema tocmai pregatita.
  4. Deasupra se aseaza restul de mure si se da la frig pentru 2-3 ore, ca sa se inchege bine crema.

Informatii nutritionale pentru Tarta cu fructe (fara aluat) “Slabuta”

Indice Glicemic si Incarcatura Glicemica Tarta cu fructe (fara aluat) “Slabuta”

1x1.trans Tarta cu fructe (fara aluat) Slabuta

Fursecuri nuci “Slabuta”

Ingrediente pentru 4 portii (a cate 2 fursecuri):

Mod de preparare:

  1. Nucile se macina.
  2. Se amesteca cu ou, esentele si extractul de stevie.
  3. Se aseaza in forme de briose si se dau la cuptor preincalzit pentru 15 minute.

Informatii nutritionale pentru Fursecuri din nuci “Slabuta”

1x1.trans Fursecuri nuci Slabuta

Paste Fericit!

Va doresc de pe acum un Paste fericit in mijlocul familiei, pace, bucurie si lumina in suflete!

Eu sunt in toiul pregatirilor… 1x1.trans Paste Fericit!

Anul acesta avem in meniu:

1x1.trans Paste Fericit!

Tarta de post dulce-acrisoara cu zmeura

Ingrediente pentru 8 felii de tarta (a cate 112.5 gr):

Mod de preparare:

  1. Se framanta bine un aluat din faina, ulei, miere, esenta de vanilie si apa rece (de la frigider).
  2. Se pune la rece, timp de 30 de minute, acoperit cu o folie.
  3. Se unge tava de tarta cu ulei, se intinde foaia.
  4. Se aseaza zmeura decongelata.
  5. Se da tava la cuptor, (incalzit in prealabil) timp de 10 minute la foc mare; apoi, la foc mic, se lasa inca 50-55 de minute.
  6. Se scoate din tava cand s-a mai racit.

Informatii nutritionale per 100 gr:

1x1.trans Tarta de post dulce acrisoara cu zmeura
1x1.trans Tarta de post dulce acrisoara cu zmeura

Lasagne fara aluat “Slabuta”

Ma numar printre iubitorii de lasagne1x1.trans Lasagne fara aluat Slabuta Dar cum in aceasta perioada evit sa consum fainoase si tot ce inseamna faina, mai ales alba, am inventat aceasta varianta.

Nu voi minti, este destul de meticuloasa aceasta reteta, dar ceea ce a iesit merita tot efortul. 1x1.trans Lasagne fara aluat Slabuta

Intr-un weekend, cand pofta de ceva special atinge cote maxime, aceasta lasagne este numai buna. 1x1.trans Lasagne fara aluat Slabuta

Si Incarcatura Glicemica si Indicele Glicemic sunt deosebit de mici. 1x1.trans Lasagne fara aluat Slabuta

Ingrediente pentru 8 portii mari:

Mod de preparare:

  1. Toate ciupercile se spala bine si sa lasa la scurs.
  2. Carnea se da prin masina de tocat.
  3. Ciupercile se dau prin blender sau masina de tocat, se amesteca cu oua, patrunjel, sare.
  4. Se tapeteaza 2 tavi cu hartie de copt.
  5. Masa de ciuperci obtinuta se imparte in doua parti si se rastoarna pe tavi, se niveleaza bine, in asa fel incat sa se obtina un “blat”.
  6. Tavile se dau la cuptor la foc mediu, pentru 30 minute.
  7. Dupa ce sunt gata blaturile, se lasa deoparte la racit si inchegat.
  8. Intre timp, se pune o tigaie pe foc, se toarna ulei de masline si ceapa taiata marunt.
  9. Cand ceapa devine rumena, se adauga carnea tocata, se amesteca bine si se tine la foc mic 25 minute. Se sareaza si pipereaza.
  10. Se impart “blaturile” in “felii” si se aseaza exact ca foile de lasagne intr-o tava.
  11. Deasupra se pune mozzarella, carnea si putin oregano.
  12. Se aseaza al doilea strat de foi, mozzarella si carne.
  13. Ultimul strat se acopera de cascaval, putina carne si oregano.
  14. Se da la cuptor, la foc mediu, 30 minute.

Nota: Nu faceti mai mult de 3 nivele.

Informatii nutritionale per 100 gr: