Pizza “Slabuta” cu blat din seminte de in
26 Octombrie, 2010Ingrediente pentru 4 portii:
- seminte in – 65 gr
- sunca vita – 90 gr
- cascaval Posehonie cu cheag tare – 112 gr
- sare de/pentru masa – 0.3 gr
- ceapa – 52 gr
- rosii – 135 gr
- masline verzi umplute cu somon – 55 gr
- ou de gaina – 3 bucati
Mod de preparare blat:
- Semintele de in macinate se amesteca cu sare si oua.
- Trebuie sa se obtina o masa omogena.
- Se pune o tigaie de teflon pe foc, cand este suficient de fierbinte se toarna compozitia obtinuta, se intinde pe toata suprafata tigaii si se lasa la prajit, la foc mic.
- Cand este gata, se intoarce pe partea cealalta.
Mod de preparare pizza:
- Se pune blatul pe un platou de copt, deasupra se presara cascavalul razuit (50 gr), apoi ceapa taiata inele, rosiile, maslinele, sunca.
- Deasupra se presara restul de cascaval si se da la cuptor pentru 30 min, la foc mediu.
Pofta buna! Se serveste numai calda.
Rezulta 415 gr de pizza. O portie are ~ 105 gr.