Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Smoothie/Piure de dovleac, piersici, afine si lapte de migdale

Gustari, Mic dejun, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 6 portii (~83 kcal/portie):

Mod de preparare:

  • Intr-un vas mai maricel se pun dovleacul copt, pulpa de piersici si afinele.
  • Se adauga zaharul si laptele de migdale.
  • Se mixeaza cu ajutorul blender-ului pana la obtinerea unei mase omogene.
  • Daca se doreste, se poate adauga o cantitate mai mare de lapte de migdale ca sa fie smoothie mai diluat.

Pofta buna si o vara racoroasa!

Informatii nutritionale pentru Smoothie/Piure de dovleac, piersici, afine si lapte de migdale (clic)

1x1.trans Smoothie/Piure de dovleac, piersici, afine si lapte de migdale

Inghetata dementiala de dovleac

Gustari

Va spuneam mai demult ca matusa mea are o gradina bio. 1x1.trans Inghetata dementiala de dovleac Din rezervele de dovleac, mi-au ramas ultimele 2 bucati, pe care le-am pastrat special pentru inghetata. Eu nu concep caldura fara inghetata. Asadar, cu aceasta reteta, declar sezonul inghetatei 2012 deschis. 1x1.trans Inghetata dementiala de dovleac

In timp ce va scriu reteta, savurez cate o lingurita mica din portia de inghetata pentru ziua de azi. Gustul acestei inghetate ma duce cu gandul la biscuiti sau placinta cu dovleac. 1x1.trans Inghetata dementiala de dovleac Este dementiala…

Ingrediente pentru 16 portii:

Mod de preparare:

  • Frisca, laptele, zaharul, ghimbirul, scortisoara si nucsoara macinata se pun intr-un vas pe foc mic.
  • Nu se atinge punctul de fierbere!
  • Galbenusurile se bat cu blender.
  • Se iau cateva linguri din vasul care este pe foc si se adauga in spuma de galbenusuri. Se amesteca.
  • Apoi, acest amestec se adauga celui de pe foc. Se amesteca bine, compozitia trebuie sa se ingroase. Nu se ajunge la fierbere!
  • Se adauga dovleacul facut piure cu ajutorul unui robot. Se amesteca. Se tine inca putin pe foc, iar apoi se pune deoparte la racit.
  • Inainte de a pune la congelator, se adauga esenta de vanilie. Se amesteca bine.
  • Inghetata se bate din 15 in 15 minute, in prima ora, cu un tel sau blender. Dupa aceea, la fiecare jumatate de ora, timp de 2 ore. Aceasta procedura este importanta pentru a nu se forma acele de gheata.

Pofta buna!

Informatii nutritionale Inghetata dietetica de dovleac

1x1.trans Inghetata dementiala de dovleac

Supa crema de dovleac

Cina, Pranz

Supa crema de dovleac este o minune atat pentru cei care isi doresc cu ardoare un desert, cat si pentru cei care vor o masa de pranz satioasa, deosebita, cu un gust si cu o aroma fina.

Pentru mine a fost un 2 in 1.

Zilele de luni sunt foarte aglomerate, solicitante si enervante… 1x1.trans Supa crema de dovleac Motivul de baza pentru care m-am apucat sa fac aceasta reteta era faptul ca nu dura mult si nu o sa mint, era si un soi de curiozitate, pentru prima oara as fi mancat supa de dovleac. In mintea mea, dovleacul se asocia cu placinte, tarte, deserturi, dovleac copt cu nuci si miere… dar in nici un caz cu supa.

Multumesc mamei ca nu a uitat sa puna, in pachetul cu bunatati eco, dovleacul pe care matusa mea l-a crescut cu multa dragoste, atentie si special pentru mine (cum zice ea). Acum sunt in dubiu daca aceasta supa a fost rezultatul talentului culinar sau dovleacul magic a facut toata treaba, pentru ca ceea ce mi-a fost dat sa mananc luni, la pranz, a fost pur si simplu fara termeni de comparatie. 1x1.trans Supa crema de dovleac

Poftiti la masa!

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Dovleacul se portioneaza, eu l-am taiat in cuburi medii.
  2. Se pune intr-o cratita cu apa pe foc. Se fierbe la foc mic pana cand dovleacul este moale/gata, ~15 minute (depinde de cantitate, in cazul in care vreti sa dublati portiile).
  3. Dupa ce este gata, se ia de pe foc si se lasa putin la racit.
  4. Se mixeaza cu ajutorul unui blender pana la obtinerea unei mase omogene.
  5. Se adauga sare, boia de ardei dulce si frisca (la temperatura camerei, nu direct din frigider).
  6. Se mixeaza inca o data.
  7. Cratita se pune pe foc pentru incalzire (nu se aduce la punctul de fierbere!)
  8. Supa se pune in farfurii, iar deasupra se presara cascaval razuit.
  9. Se pot presara marar, patrunjel sau ceapa verde, tocate marunt.

Informatii nutritionale Supa crema de dovleac

    1x1.trans Supa crema de dovleac

    Dovleac copt cu miere si nuca

    Gustari

    Ingrediente pentru 6 portii:

    Mod de preparare:

    1. Feliile de dovleac se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt.
    2. Feliile se ung cu miere, deasupra se pun nucile si se presara scortisoara.
    3. Se dau la cuptor, la foc mic, pentru 50-60 minute.

    Pofta buna!

    Din ingredientele de mai sus rezulta 783 gr de dovleac copt, o portie are ~130 gr.

    Informatii nutritionale Dovleac copt cu miere si nuca

    1x1.trans Dovleac copt cu miere si nuca

    Placinta/tarta dietetica cu dovleac “Slabuta” (Pumpkin Pie)

    Gustari, Mic dejun, Retete "Slabuta"

    Ingrediente pentru 8 portii:

    Mod de preparare blat:

    1. Se amesteca faina cu tarate, ulei de masline, sare si apa pana se obtine o masa de tip aluat.
    2. Se lasa deoparte la “odihnit”.

    Mod de preparare umplutura:

    1. Dovleacul se da pe razatoare si se pune intr-o cratita pe foc pentru 15 minute.
    2. Se ia dovleacul de pe foc si cand s-a racit i se adauga siropul de agave si scortisoara.

    Mod de preparare tarta:

    1. Se unge o tava cu putin ulei, se intinde, uniform cu mana, aluatul (lateralele ridicate), iar deasupra se pune umplutura.
    2. Se da la cuptor, foc mediu – 25 minute, foc mic – 15 minute.

    Pofta buna!

    Din ingredientele de mai sus rezulta 1175 gr de tarta. O portie are ~145 gr.

    Informatii nutritionale Placinta dietetica cu dovleac “Slabuta” (Pumpkin Pie)

    1x1.trans Placinta/tarta dietetica cu dovleac Slabuta (Pumpkin Pie)