Ingrediente pentru 2 portii:
- vin alb sec – 250 ml
- apa plata – 125 ml
- ulei de masline – 100 ml
- sare de/pentru masa – 6 gr
- piper negru – 0.42 gr
- praf (pudra) ghimbir macinat – 3.6 gr
- carne de curcan, pui (pana in 16 saptamani), pulpa, carne si piele, cruda – 735 gr
- suc natural de lamaie – 50 ml
- usturoi – 24 gr (8 catei)
Mod de preparare:
- Pulpele de curcan se dezoseaza, se spala si se pun pe un prosop de bucatarie.
- Se ia un vas, in care se amesteca uleiul, vinul, sarea, piperul, usturoiul tocat, ghimbir, sucul de lamaie si apa.
- Se pun pulpele de curcan in acest vas, se acopera si se lasa la frigider pentru 12 ore.
- Se scot pulpele de curcan din marinada si se aseaza pe un platou.
- Se dau la cuptor, la foc mediu, din cand in cand pulpele se stropesc cu marinada.
Foarte buna si foarte frageda aceasta friptura, multumesc slabutei Onetotilia pentru sugestie in ce priveste marinada.
Pofta buna!
O pulpa de curcan are 257.5 gr. Eu am servit cu un sote de ciuperci si sos de rosii.