Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Chiftele de conopida cu branza de vaci “Slabuta”

Cina, Mic dejun, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Conopida fiarta se da prin blender impreuna cu ceapa si patrunjelul proaspat.
  2. Se adauga cascavalul razuit, branza de vaci si ouale batute.
  3. Se sareaza si pipereaza dupa gust.
  4. Se ia o tava, peste care se pune hartie de copt.
  5. Se formeaza chiftele din compozitia obtinuta si se aseaza pe platou.
  6. Se da la cuptor pentru 35 minute, foc mediu.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta ~1130 gr , adica 23 de chiftele a cate 50 gr fiecare. O portie inseamna 4 chiftele.

Informatii nutritionale Chiftele de conopida cu branza de vaci “Slabuta”

1x1.trans Chiftele de conopida cu branza de vaci Slabuta

Mancarica de vita cu ciuperci shiitake “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Carnea de vita se fierbe in apa cu sare cam 30-45 minute.
  2. Se ia o tigaie de teflon, se pune pe aragaz, se adauga uleiul si ceapa taiata marunt.
  3. Cand ceapa este rumena, se adauga carne de vita fiarta, taiata cubulete.
  4. Se amesteca bine si se tine pe foc mic cam 15 minute.
  5. Apoi se adauga ciupercile si iar se amesteca bine.
  6. Se sareaza dupa gust.
  7. Dupa 25 minute se stinge focul si se ia un vas de yena.
  8. Se aseaza un strat de vita cu ciuperci, deasupra se presara cascaval razuit, iar un strat de vita cu ciuperci si cascaval.
  9. Se da la cuptor pentru 30 minute.

Pofta buna!

Rezulta 1670 gr de mancare de vita cu ciuperci. O portie are ~ 210 gr.

Informatii nutritionale Mancarica de vita cu ciuperci shiitake “Slabuta”

1x1.trans Mancarica de vita cu ciuperci shiitake Slabuta

Mancare de mazare, de post

Cina, Pranz

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Se ia un castron, se pune pe foc, se adauga uleiul de masline si ceapa taiata marunt.
  2. Cand ceapa devine rumena, se adauga mazarea congelata, se amesteca bine si se face focul mediu.
  3. Se tine la innabusit cam 15-20 minute.
  4. Se sareaza si pipereaza dupa gust.
  5. Se adauga rosiile pasate, se amesteca si se tine pe foc mic pana este gata.

Pofta buna!

O portie are ~260 gr.

Informatii nutritionale Mancare de mazare, de post

Vinete gratinate

Cina, Pranz

Ingrediente pentru 6 portii:

  • vinete – 590 gr
  • branza burduf framantata – 250 gr
  • mozzarella – 97 gr
  • ulei de masline – 2 linguri
  • ceapa – 123 gr
  • pulpa de rosii taiate cubulete – 400 gr
  • rosii coapte, crude – 134 gr

Mod de preparare:

  1. Vinetele se curata de coaja si se taie felii (de-a lungul).
  2. Intr-o tigaie de teflon se caleste ceapa in 2 linguri ulei. Cand ceapa este rumena se adauga vinetele felii si se amesteca incet, se tine pe foc cam 10 minute.
  3. Se ia un vas de yena si se aseaza  primul strat de vinete, deasupra se presara branza de burduf si rosii taiate cubulete.
  4. Apoi – al doilea strat de vinete, rosii si branza.
  5. Ultimul strat se acopera de rosii coapte, taiate felii, si mozzarella razuita.
  6. Se da la cuptor pentru 60 minute.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1340 gr de vinete gratinate. O portie are ~ 220 gr.

Informatii nutritionale Vinete gratinate

Conopida gratinata

Cina, Mic dejun, Pranz

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Conopida se taie buchetele si se pune la fiert in apa cu sare, pentru 5 minute.
  2. Se scoate si se lasa la racit.
  3. Se ia un vas de yena, se aseaza conopida fiarta, deasupra se presara branza de burduf maruntita.
  4. Apoi, iar un strat de conopida si un strat de branza.
  5. Deasupra se toarna laptele si ouale batute spuma.
  6. Se sareaza si pipereaza.
  7. Se da la cuptor pentru 40 minute.

Pofta buna!

Rezulta 940 gr de souffle. O portie are ~235 gr.

Informatii nutritionale Conopida gratinata

1x1.trans Conopida gratinata