Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Barcute (dovlecei) cu carne “Slabuta”

Cina, Mic dejun, Pranz, Retete "Slabuta"

O nebunie culinara, pe care am improvizat-o cu ce aveam in frigider.

Nu am avut asteptari foarte mari, dar rezultatul m-a uimit enorm. Foarte gustos, savuros si cu siguranta foarte bun si recomandat intr-o alimentatie corecta si sanatoasa. 1x1.trans Barcute (dovlecei) cu carne Slabuta

O variatie pe aceasta tema este si aceasta reteta: “Placinta dietetica” cu urda

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Cantitatea de dovlecei (575 gr) se refera la dovlecei gata scobiti de miez, trebuie sa arate ca niste barcute. 1x1.trans Barcute (dovlecei) cu carne Slabuta
  2. Carnea de porc se da prin masina de tocat. Se amesteca cu un ou, sare si piper dupa gust.
  3. Cu acest amestec se umplu barcutele noastre.
  4. La sfarsit presaram deasupra cascaval razuit si aranjam barcutele pe o tava.
  5. Dam la cuptor pentru 35-45 minute, foc mic-mediu.

Informatii nutritionale pentru Barcute (dovlecei) cu carne “Slabuta”

Indice Glicemic si Incarcatura Glicemica Barcute (dovlecei) cu carne “Slabuta”

1x1.trans Barcute (dovlecei) cu carne Slabuta

Fursecuri nuci “Slabuta”

Gustari, Mic dejun, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 4 portii (a cate 2 fursecuri):

Mod de preparare:

  1. Nucile se macina.
  2. Se amesteca cu ou, esentele si extractul de stevie.
  3. Se aseaza in forme de briose si se dau la cuptor preincalzit pentru 15 minute.

Informatii nutritionale pentru Fursecuri din nuci “Slabuta”

1x1.trans Fursecuri nuci Slabuta

Tarta de post dulce-acrisoara cu zmeura

Gustari

Ingrediente pentru 8 felii de tarta (a cate 112.5 gr):

Mod de preparare:

  1. Se framanta bine un aluat din faina, ulei, miere, esenta de vanilie si apa rece (de la frigider).
  2. Se pune la rece, timp de 30 de minute, acoperit cu o folie.
  3. Se unge tava de tarta cu ulei, se intinde foaia.
  4. Se aseaza zmeura decongelata.
  5. Se da tava la cuptor, (incalzit in prealabil) timp de 10 minute la foc mare; apoi, la foc mic, se lasa inca 50-55 de minute.
  6. Se scoate din tava cand s-a mai racit.

Informatii nutritionale per 100 gr:

1x1.trans Tarta de post dulce acrisoara cu zmeura
1x1.trans Tarta de post dulce acrisoara cu zmeura

Lasagne fara aluat “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Ma numar printre iubitorii de lasagne1x1.trans Lasagne fara aluat Slabuta Dar cum in aceasta perioada evit sa consum fainoase si tot ce inseamna faina, mai ales alba, am inventat aceasta varianta.

Nu voi minti, este destul de meticuloasa aceasta reteta, dar ceea ce a iesit merita tot efortul. 1x1.trans Lasagne fara aluat Slabuta

Intr-un weekend, cand pofta de ceva special atinge cote maxime, aceasta lasagne este numai buna. 1x1.trans Lasagne fara aluat Slabuta

Si Incarcatura Glicemica si Indicele Glicemic sunt deosebit de mici. 1x1.trans Lasagne fara aluat Slabuta

Ingrediente pentru 8 portii mari:

Mod de preparare:

  1. Toate ciupercile se spala bine si sa lasa la scurs.
  2. Carnea se da prin masina de tocat.
  3. Ciupercile se dau prin blender sau masina de tocat, se amesteca cu oua, patrunjel, sare.
  4. Se tapeteaza 2 tavi cu hartie de copt.
  5. Masa de ciuperci obtinuta se imparte in doua parti si se rastoarna pe tavi, se niveleaza bine, in asa fel incat sa se obtina un “blat”.
  6. Tavile se dau la cuptor la foc mediu, pentru 30 minute.
  7. Dupa ce sunt gata blaturile, se lasa deoparte la racit si inchegat.
  8. Intre timp, se pune o tigaie pe foc, se toarna ulei de masline si ceapa taiata marunt.
  9. Cand ceapa devine rumena, se adauga carnea tocata, se amesteca bine si se tine la foc mic 25 minute. Se sareaza si pipereaza.
  10. Se impart “blaturile” in “felii” si se aseaza exact ca foile de lasagne intr-o tava.
  11. Deasupra se pune mozzarella, carnea si putin oregano.
  12. Se aseaza al doilea strat de foi, mozzarella si carne.
  13. Ultimul strat se acopera de cascaval, putina carne si oregano.
  14. Se da la cuptor, la foc mediu, 30 minute.

Nota: Nu faceti mai mult de 3 nivele.

Informatii nutritionale per 100 gr:

Ciorba de peste (crap) cu fasole galbena

Cina, Pranz

Ador pestele,… peste fiert, peste la gratar, peste la cuptor, ciorba de peste, salata de peste… intr-un cuvant toate mancarurile de peste. 1x1.trans Ciorba de peste (crap) cu fasole galbena

Nu-mi explic de unde am aceasta mare pofta pentru peste, cert este ca in copilarie mama a avut grija sa ne invete cu peste de cel putin 3 ori pe saptamana. 1x1.trans Ciorba de peste (crap) cu fasole galbena

Ingrediente pentru 10 portii:

Mod de preparare:

  1. Se curata crapul, se spala bine si se portioneaza.
  2. Se pun 3 l de apa la fiert.
  3. Se adauga bucatile de peste, boabe de mustar, leusteanul si fasolea galbena.
  4. Se sareaza.
  5. Dupa ce da in clocot se fierbe cam 20-25 minute la foc mic.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 3100 gr de ciorba, o portie are ~310 gr.

Informatii nutritionale Ciorba de peste (crap) cu fasole galbena

1x1.trans Ciorba de peste (crap) cu fasole galbena