Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Aperitive cu spanac

Cina, Gustari, Mic dejun, Pranz

Aperitive cu spanac (pentru 4 portii)

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Tineti spanacul pe foc cateva minute, pana cand se dezgheata, apoi scurgeti apa.
  2. Interiorul a 14 forme de briose ungeti-le cu putin ulei.
  3. Amestecati bine intr-un vas ouale, branza, ardeii, ceapa si spanacul.
  4. Repartizati amestecul in mod egal in cele 14 forme.
  5. Introduceti la cuptor, pentru cca 20 de minute, pana cand cutitul introdus ramane curat.

O “briosa” de spanac are 34 gr.

Informatii nutritionale per 100 gr:

  • 162.52 kal
  • 10.46 gr proteine
  • 10.67 gr grasimi
  • 43.43 mg colesterol
  • 5.26 gr carbohidrati
  • 2.29 gr fibre
  • 93.95 mg sodiu
  • 0.77 gr zahar

1x1.trans Aperitive cu spanac

Mancare scazuta de cartofi cu fasole verde

Cina, Pranz

Mancarica scazuta de cartofi cu fasole verde, reteta de post

Ingrediente:

  • Fasole verde – 765 gr
  • Ulei de masline – 45 ml (3 linguri)
  • Cartofi – 1240 gr
  • Ceapa – 175 gr
  • Pasta tomate – 50 gr
  • Sare de masa – 6 gr (1 lingurita)
  • Marar, uscat – 2 gr
  • Apa plata – 500 ml

Mod de preparare:

  1. Se pune la calit, intr-o cratita, cu 3 linguri de ulei, ceapa tocata  marunt.
  2. Cand ceapa devine rumena se adauga cartofii taiati felii si fasolea verde (congelata sau proaspata). Se lasa putin la foc mic.
  3. Se amesteca din cand in cand.
  4. Separat se amesteca 2 linguri de tomate cu 500 ml de apa si 1 lingurita de sare.
  5. Se adauga acest amestec in cratita.
  6. Mancarica se gateste la foc mic, timp de 1 ora, pana cand cartofii devin moi si se sfarama.
  7. La sfarsit se adauga mararul.

Pofta buna!

Informatii nutritionale per 100 gr de mancarica:

  • 71.90 kcal
  • 1.80 gr proteine
  • 2.06 gr grasimi
  • 11.89 gr carbohidrati
  • 1.27 gr fibre
  • 101.69 mg sodiu
  • 0.42 gr zahar

1x1.trans Mancare scazuta de cartofi cu fasole verde

Mancare scazuta de varza, dietetica

Retete

Mancare scazuta de varza, cu carne de porc degresata

Ingrediente:

  • Varza – 1750 gr
  • Ulei de masline – 15 ml (1 lingura)
  • Carne slaba de porc (degresata) – 550 gr
  • Pasta tomate – 60 gr
  • Ceapa – 100 gr
  • Sare de masa – 18 gr
  • Marar, uscat – 7 gr
  • Boia de ardei, dulce – 1 gr

Mod de preparare:

  1. Se pune la calit, intr-un castron mai maricel, ceapa si cu o lingura de ulei.
  2. Cand ceapa a devenit rumena, se adauga carnea degresata de porc, taiata cubulete.
  3. Se mai lasa la inabusit, pe foc mic, inca 15 minute.
  4. Dupa se adauga varza taiata fasii, tomatele (rosiile, bulion), sarea.
  5. Se amesteca bine, din cand in cand.
  6. Dupa vreo 15 minute se adauga boiau si apa.
  7. Se lasa la foc mic, pana scade apa.
  8. La sfarsit se adauga mararul.

Pofta buna!

Informatii nutritionale per 100 gr de mancarica dietetica de varza:

  • 67.83 kcal
  • 6.4 gr proteine
  • 2.47 gr grasimi
  • 13.69 mg colesterol
  • 5.32 gr carbohidrati
  • 2.03 gr fibre
  • 636.22 mg sodiu
  • 2.44 gr zahar

1x1.trans Mancare scazuta de varza, dietetica

Salata de cruditati

Cina, Gustari, Pranz

Salata de cruditati, o reteta pentru post

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 120 gr morcovi
  • 100 gr telina
  • 100 gr mere
  • 20 gr salata verde
  • 5 gr zahar
  • 5 ml ulei
  • 5 ml zeama de lamaie

Mod de preparare:

Se curata morcovii, merele si telina, se spala, apoi se dau pe razatoare.

Salata se spala cu jet de apa rece, se scurge de apa si se taie fasii subtiri.

Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca.

Separat, se amesteca zaharul cu zeama de lamaie si cu uleiul si se toarna pese salata.

Se amesteca bine si se serveste imediat.

Informatii nutritionale per 100 gr de salata:

  • 59.06 kcal
  • 0.62 gr proteine
  • 1.59 gr grasimi
  • 10.81 gr carbohidrati
  • 2.31 gr fibre
  • 7 gr zahar

1x1.trans Salata de cruditati

Ciorba dietetica de pui

Calorii, Cina, Pranz

Ciorba dietetica de pui cu legume

Ingrediente:

  • Taitei – 30 g
  • Apa plata – 4000 ml
  • Dafin – 2 g
  • Piper negru – 2.1 g
  • Pui – 800 g
  • Ceapa – 107 g
  • Sare de masa – 18 g
  • Morcovi – 82 g
  • Amestec legume supa – 450 g

Din aceste ingrediente se primesc 3940 ml de ciorba.

Mod de preparare:

  1. Puiul il curatam de pielita, sa ramana cat mai putine urme de grasime.
  2. Punem o cratita cu 3 l de apa pe foc, in care adaugam puiul portionat, sarea, frunzele de dafin si piper negru boabe.
  3. Cand va da in clocot obligatoriu strangem spuma, pentru ca supa sa fie limpede.
  4. Adaugam amestecul de legume, morcovii taiati cuburi si ceapa taiata in felii.
  5. Atunci cand morcovii s-au fiert, adaugam taiteii.
  6. Mai fierbem ciorba pana cand s-au fiert si taiteii.

Pofta buna!

Informatii nutritionale per 100 gr de ciorba dietetica de pui:

  • 31.78 kcal
  • 4.7 gr proteine
  • 0.67 gr grasimi
  • 14.21 mg colesterol
  • 1.45 gr carbohidrati
  • 0.51 gr fibre
  • 196.16 mg sodiu
  • 0.27 gr zahar

1x1.trans Ciorba dietetica de pui