Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Placinta/tarta dietetica cu dovleac “Slabuta” (Pumpkin Pie)

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare blat:

  1. Se amesteca faina cu tarate, ulei de masline, sare si apa pana se obtine o masa de tip aluat.
  2. Se lasa deoparte la “odihnit”.

Mod de preparare umplutura:

  1. Dovleacul se da pe razatoare si se pune intr-o cratita pe foc pentru 15 minute.
  2. Se ia dovleacul de pe foc si cand s-a racit i se adauga siropul de agave si scortisoara.

Mod de preparare tarta:

  1. Se unge o tava cu putin ulei, se intinde, uniform cu mana, aluatul (lateralele ridicate), iar deasupra se pune umplutura.
  2. Se da la cuptor, foc mediu – 25 minute, foc mic – 15 minute.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1175 gr de tarta. O portie are ~145 gr.

Informatii nutritionale Placinta dietetica cu dovleac “Slabuta” (Pumpkin Pie)

1x1.trans Placinta/tarta dietetica cu dovleac Slabuta (Pumpkin Pie)

Crevete cu spanac “Slabuta”

Ingrediente pentru 4 portii:

  • ulei de masline extra virgin – 32.8 ml (2 linguri mari)
  • spanac congelat – 800 gr
  • crevete fierte (cantitate fara coaja) – 286 gr
  • ou de gaina – 1 bucata
  • ceapa – 160 gr
  • lapte UHT degresat 0,5% grasime – 150 ml
  • usturoi – 7 gr

Mod de preparare:

  1. Crevetele trecute la gramaje sunt pentru carne curata, fara coaja.
  2. Se ia o tigaie, se pune ulei si ceapa la incins. Se amesteca, cand ceapa devine rumena, se adauga spanacul.
  3. Se tine pe foc mic, la innabusit, pentru 20 minute, amestecand din cand in cand.
  4. Se sareaza dupa gust.
  5. Se adauga lapte si oul batut, se amesteca.
  6. Se adauga carnea de crevete.
  7. Se mai tine pe foc cam 10 minute.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1185 gr de mancare de crevete, o portie are ~ 295 gr.

Informatii nutritionale Crevete cu spanac “Slabuta”

1x1.trans Crevete cu spanac Slabuta

Broccoli cu carne de vita tocata “Slabuta”

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Se amesteca bine carnea de vita tocata cu oua, piper, sare si usturoi pisat.
  2. Se ia o forma, se tapeteaza cu hartie de copt.
  3. Se pune carnea de vita, intinzand si niveland bine.
  4. In ea se “infig” buchetelele congelate de broccoli.
  5. Deasupra se pune mozzarella.
  6. Se da la cuptor pentru 60 minute.

Pofta buna!

Rezulta 1415 gr de mancarica de vita cu broccoli. O portie inseamna ~175 gr.

Informatii nutritionale Broccoli cu carne de vita tocata “Slabuta”

1x1.trans Broccoli cu carne de vita tocata Slabuta

Zucchini Pie (placinta cu zucchini) “Slabuta”

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Un zucchini de 290 gr se da pe razatoare, apoi se amesteca cu branza de vaci, ouale batute bine si patrunjelul tocat. Se sareaza dupa gust.
  2. Se ia o tava rotunda, se tapeteaza cu hartie de copt si se rastoarna compozitia obtinuta.
  3. Deasupra se aseaza celalalt zucchini taiat rondele.
  4. La sfarsit se pune mozzarella.
  5. Se da la cuptor, foc mediu, 45 minute.

Pofta buna!

Rezulta 725 gr placinta de zucchini. O portie inseamna ~180 gr.

Informatii nutritionale Zucchini Pie (placinta cu zucchini) “Slabuta”

1x1.trans Zucchini Pie (placinta cu zucchini) Slabuta

Tarta/platou colorat de legume “Slabute”

Ingrediente pentru 10 portii:

Mod de preparare:

  1. Se ia un platou mare, se acopera cu hartie de copt.
  2. Se intinde toata branza de vaci cu mana si se niveleaza pana se obtine o suprafata perfect nivelata si de grosime egala.
  3. Se sareaza dupa gust.
  4. Pe mijloc, cu ajutorul broccoli se “deseneaza” litera “S”, in jurul ei “se infige” in branza conopida.
  5. Apoi se presara ardeiul gras rosu taiat cubulete.
  6. Deasupra se toarna ouale batute spuma si se presara cascavalul razuit.

Pofta buna!

Rezulta 1990 gr de tarta cu legume “Slabute”. O portie inseamna ~200 gr.

Informatii nutritionale Tarta/platou colorat de legume “Slabute”

1x1.trans Tarta/platou colorat de legume Slabute