Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Fasole verde cu costita afumata, seminte si gorgonzola (la abur)

Pentru 2 portii, ai nevoie de:

  • o punga fasole verde, pastai, congelata
  • 75 gr gorgonzola
  • miez crud de seminte floarea soarelui
  • 100 gr costita afumata, natural

Se prepara rapid la aburi:

  • Mai intai se pune fasolea verde pastai, care se gateste ~25 minute la aburi.
  • Apoi se adauga costita afumata si se mai lasa 10 minute la aburi.
  • Amestecul se imparte in doua farfurii.
  • Deasupra se pun semintele si gorgonzola taiata bucatele.
  • Se amesteca si se serveste!

Pofta buna si sanatoasa!

1x1.trans Fasole verde cu costita afumata, seminte si gorgonzola (la abur)

 

Smoothie/Piure de dovleac, piersici, afine si lapte de migdale

Ingrediente pentru 6 portii (~83 kcal/portie):

Mod de preparare:

  • Intr-un vas mai maricel se pun dovleacul copt, pulpa de piersici si afinele.
  • Se adauga zaharul si laptele de migdale.
  • Se mixeaza cu ajutorul blender-ului pana la obtinerea unei mase omogene.
  • Daca se doreste, se poate adauga o cantitate mai mare de lapte de migdale ca sa fie smoothie mai diluat.

Pofta buna si o vara racoroasa!

Informatii nutritionale pentru Smoothie/Piure de dovleac, piersici, afine si lapte de migdale (clic)

1x1.trans Smoothie/Piure de dovleac, piersici, afine si lapte de migdale

Sarmale dietetice, fara orez, “Slabuta”

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Varza murata trebuie sa fie facuta fara zahar.
  2. Ca sa mai scapam de sare, foile de varza se pun in apa, la inmuiat, pentru 20 minute.
  3. Apoi se scurg bine.
  4. Carne de porc se taie felii subtiri.
  5. Feliile de carne se pun in fiecare frunza si se impaturesc exact ca la sarmalele traditionale.
  6. Se ia un vas de yena, se pun putine rosii pe fund.
  7. Se aseaza sarmalele, cand este fundul acoperit, se taie ceapa inele si se pune deasupra, se aseaza al doilea strat de sarmale.
  8. Deasupra, iar, se pune ceapa inele, si restul de rosii cubulete.
  9. Se toarna apa.
  10. Se da la cuptor la foc mic pentru 1.30 h.

Pofta buna!

Informatii nutritionale Sarmale dietetice, fara orez, “Slabuta”

1x1.trans Sarmale dietetice, fara orez, Slabuta

Oua vopsite natural

Exista mai multe metode de a obtine culori naturale pentru ouale de Pasti, fara a folosi “colorantii-vopsea” (e-uri) din comert (E102 – galben, E133 – albastru, E122 – rosu sau E110 – portocaliu). Eu am folosit anul trecut o metoda foarte usoara, dar naturala si sanatoasa – vopsirea oualelor cu ajutorul cojilor de ceapa. Aceasta experienta o voi repeta si anul acesta.

Coji de ceapa (rosu-maroniu, galben)

Cojile de ceapa sunt o varianta usoara si naturala de vopsire. Ouale vopsite cu coji de ceapa au o paleta de culori de la galben la rosu-maroniu. Culoarea oualelor depinde de culoarea apei in care au fiert cojile (ceapa galbena, ceapa rosie). Daca vrei sa obtii o culoare mai intensa, trebuie sa folosesti o cantitate mai mare de coji si un timp de fierbere mai mare.

Cum se procedeaza?

Ouale se spala bine. Se pun cojile de ceapa in apa si se fierb, timpul depinde de intensitatea culorii pe care vrei sa o obtii (se poate ajunge si la 30 de minute).

Se pun ouale in apa in care au fiert cojile si se fierb inca 10 minute, dupa care se scot cu o lingura si se pun pe un servet de bucatarie.

Pentru ca ouale sa nu crape in timpul fierberii, acestea trebuie tinute aproximativ o ora la cald sau la temperatura camerei; de asemenea, in timpul fierberii se poate adauga o lingura de sare.

Pentru a da oualelor mai multa stralucire, dupa ce au fiert se sterg cu un servet inmuiat in ulei.

Inainte de a le vopsi, oualele trebuie spalate cu apa cu sapun sau spirt, in acest fel vopseaua se va prinde uniform.

Iata rezultatul obtinut:

1x1.trans Oua vopsite natural

Crap cu ciuperci in vin

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Crapul se spala bine, se incizeaza longitudinal. In incizii se pun crengutele de rozmarin.
  2. Se sareaza, se presara usturoi pudra si se aseaza intr-un vas de yena.
  3. Ciupercile se spala bine si se pun peste peste, in interiorul lui.
  4. Se toarna vinul indoit cu apa.
  5. Vasul de yena se da la cuptor, la foc mic, pentru ~35-45 minute.

Pofta buna!

Informatii nutritionale Crap cu ciuperci in vin, la cuptor

1x1.trans Crap cu ciuperci in vin 1x1.trans Crap cu ciuperci in vin