Biscuiti de ovaz cu cacao si sirop de agave “Slabuta”
6 Noiembrie, 2010Gustari, Mic dejun, Retete "Slabuta"Ingrediente pentru 10 portii:
- fulgi de ovaz – 150 gr
- apa plata – 350 ml
- stafide – 100 gr
- esenta de vanilie, imitatie, fara alcool – 4 gr (1 lingurita)
- sirop de agave Bio 100% organic – 50 ml
- tarate de ovaz – 120 gr
- esenta de migdale – 1 lingurita
- cacao, continut scazut de grasimi – 25 gr
Mod de preparare:
- Fulgii de ovaz se amesteca cu taratele de ovaz si stafide si se acopera cu apa, lasandu-se la inmuiat vreo 4 ore.
- Dupa, se amesteca cu esenta de vanilie si cea de migdale, cacao si sirop de agave.
- Se ia o tava tapetata cu hartie de copt, pe ea se vor aseza biscuitii.
- Se pot folosi forme speciale pentru biscuiti sau se pot forma simplu cu mana, umezita in apa.
- Se dau la cuptor pentru 60 minute, foc mare primele 10 minute si dupa foc mic.
Pofta buna!
Rezulta 470 gr de biscuiti de ovaz, adica 20 biscuiti a cate 23.5 gr fiecare, o portie inseamna 2 biscuiti.