Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Prezentare generala a functionalitatilor din Calculatorul Nutritional Slabute

Alimentatie, Calorii, Slabute TV

Varianta video – Calculator Nutritional Slabute – Prezentare generala functionalitati – Partea II

Dupa cum va spuneam in prezentarea anterioara, un Calculator Nutritional este util atat pentru cei care vor sa traiasca sanatos, pentru cei care vor sa isi rezolve anumite probleme de sanatate sau pur si simplu isi doresc sa slabeasca sau se ingrase intr-un mod echilibrat si sanatos.

In acest articol voi continua cu o prezentare generala a tuturor functionalitatilor pe care le puteti gasi si folosi pe Calculatorul Nutritional Slabute.

Calculatorul Nutritional Slabute a fost lansat in Mai 2009. Pe parcursul ultimilor trei ani de dezvoltare si cercetare continua s-au adaugat functionalitati noi, s-au adaugat valori nutritionale a peste 21000 alimente, s-au adaugat retete noi, nutritive si sanatoase si bineinteles s-au adaugat noi tipuri de activitati fizice.

Calculatorul Nutritional Slabute ne-a ajutat foarte mult in promovarea si monitorizarea unei alimentatii sanatoase, ne-a ajutat in promovarea si monitorizarea activitatilor fizice. In prezent, avem peste 184 mii meniuri salvate, un numar record de 158 mil calorii arse si peste 37 mii kilograme slabite sanatos.

Calculatorul Nutritional Slabute si experienta pe care am castigat-o in comunitate stau la baza crearii si promovarii principiului “Nu trebuie sa slabesti, trebuie doar sa-ti schimbi stilul de viata”.

In prezent, Calculatorul Nutritional Slabute va pune la dispozitie peste 16 functionalitati dintre care cateva sunt de o importanta majora pentru intelegerea notiunilor de baza in nutritie si alcatuirea unor meniuri echilibrate si sanatoase.

Principalele functionalitati din Calculatorul Nutritional Slabute sunt urmatoarele:

1. Creare si salvare meniuri intr-un calendar personal

Cea mai importanta functionalitate din Calculatorul Nutritional Slabute este, fara indoiala, posibilitatea de a crea si salva meniurile intr-un calendar personal.

Crearea unui meniu se face intr-un mod simplu. Se adauga alimentele pentru fiecare masa, apa bauta si activitatile fizice efectuate in ziua respectiva.

In baza alimentelor ingerate, a apei consumate si a activitatilor fizice efectuate, Calculatorul Nutritional Slabute va ofera instant informatii referitor la totalul de calorii ingerate, totalul de calorii consumate, precum si estimarea daca veti slabi sau va veti ingrasa. De asemenea, Calculatorul Nutritional Slabute va ofera sfaturi legate de cantitatea de apa consumata in ziua respectiva.

In varianta extinsa a meniului personal (butonul calcule avansate), Calculatorul Nutritional Slabute va ofera informatii detaliate despre normele zilnice recomandate pentru valorile: proteine, grasimi, carbohidrati, sodiu si zaharuri. Astfel, va asigurati ca alimentatia zilnica este cat mai corecta, mai echilibrata si mai sanatoasa.

Aceste meniuri pot fi salvate si revazute in calendarul personal. In calendarul personal, pot fi vizualizate atat meniurile salvate pe zilele anterioare, cat si meniurile programate pentru urmatoarele zile. Aici, de asemenea, veti mai putea gasi functionalitati cum ar fi: editarea meniurilor, copierea lor, veti putea scrie notite la meniurile voastre si alte functionalitati interesante.

Despre utilizarea detaliata a meniurilor si a calendarului personal va voi scrie in urmatoarele articole.

2. Grafice personale de evolutie

O alta functionalitate apreciata din Calculatorul Nutritional Slabute sunt graficele personale de evolutie, unde intr-o forma grafica si sugestiva puteti urmari evolutia pentru mai multi parametri, cum ar fi:

  • greutate
  • brat
  • bust
  • talie
  • burta
  • si alte valori

Cu ajutorul graficelor personale de evolutie, monitorizarea evolutiei si identificarea unor eventuale greseli in abordarea stilului de viata, in modul de a face sport si in modul de a slabi este mult mai usoara.

Calculatoare

Ca sa fie si mai complete functionalitatile Calculatorului Nutritional Slabute, am dezvoltat mai multe unelte aditionale, care sa va vina in ajutor. Acestea pot fi gasite in submeniul Calculator.

3. Calculator necesar calorii

Primul este calculator necesar calorii – estimeaza necesarul zilnic de calorii in functie de greutate, inaltime, varsta si nivelul de activitate fizica. O particularitate interesanta a acestui calculator este ca poate estima necesarul caloric zilnic si pentru femeile insarcinate sau care alapteaza.

4. Calculator ciclizare calorii

-  in functie de greutate, inaltime, varsta si nivelul de activitate fizica iti propune un plan de ciclizare calorii. Acest calculator este util pentru depasirea perioadelor de platou.

5. Calculator IMC

- calculeaza Indicele de Masa Corporala in functie de inaltime si greutate si te ajuta sa identifici daca esti o persoana subponderala, normala, supraponderala sau obeza.

6. Calculator greutate ideala

- in functie de inaltime si greutate estimeaza intervalul recomandat de kilograme si greutatea ideala. Este util pentru a stabili targeturi de mentinere, ingrasat sau slabit intr-un mod sanatos.

7. Calculator metabolism bazal

- estimeaza numarul de calorii necesare corpului tau, in stare de repaos total, pentru “a mentine in viata” organele vitale: inima, sistemul nervos, rinichii, ficatul, intestinul, organele sexuale, muschii si pielea.

8. Calculator grasime corporala

- estimeaza procentul de grasime din corpul tau. Aceasta valoare este importanta atat pentru sanatatea fiecaruia, cat si pentru sportivii de performanta.

9. Calculator suprafata corpului (BSA)

- calculeaza suprafata corpului in functie de inaltime si greutate. Aceasta valoare este folosita in diverse scopuri medicale.

10. Calculator raport talie/solduri

- calculeaza raportul dintre circumferinta taliei si circumferinta soldurilor atat pentru barbati cat si pentru femei. Daca se afla in limitele normale, acest coeficient este un indicator al sanatatii si al fertilitatii.

11. Calculator puls ideal pentru exercitii

- estimeaza numarul de batai al inimii pe minut la care trebuie sa ajungi in timpul activitatilor fizice pentru a avea randament maxim.

12. Calculator necesar zilnic de calciu

- in functie de varsta estimeaza necesarul zilnic recomandat de calciu. Este o valoare utila deoarece calciul este un mineral important pentru organismul uman.

13. Calculator necesar zilnic de fibre

- estimeaza necesarul zilnic de fibre in functie de greutate, inaltime, varsta si nivelul de activitate fizica. Un aport suficient de fibre asigura o functionare mai buna a organismului.

14. Calculator zilnic de nutrienti

- estimeaza cantitatea de proteine, grasimi, carbohidrati si sodiu, necesara pentru o alimentatie sanatosa si echilibrata.

15. Calculator greutate sarcina

- estimeaza numarul de kilograme in care trebuie sa te incadrezi la o anumita luna de sarcina.

16. Calculator sarcina

- in baza primei zile a ultimului ciclu menstrual estimeaza data conceptiei, data nasterii copilului, saptamana de sarcina si data primei batai de inima a copilului.

In articolele urmatoare o sa prezint fiecare functionalitate din Calculatorul Nutritional Slabute in mod detaliat, adica felul in care poate fi folosita si felul in care va poate ajuta.

Pana atunci nu uitati, stilul de viata sanatos ne priveste pe fiecare dintre noi. Va invit ca impreuna sa promovam si sa cream o lume mai buna!

Succes!