Mare pofta de drob m-a coplesit in aceasta zi… Si cel mai ciudat lucru este ca nu vreau drob traditional (cu miel), ma tenteaza doar ideea drobului, care are oul fiert la mijloc, iar cand tai feliute din el, se vede si o sectiune din ou.
De aceea, nu este important ce contine acest drob, dar este musai sa aiba oul fiert la mijloc. Asa ca am inventat o reteta cu ce aveam prin casa, in principal legume.
Ingrediente pentru 8-10 portii:
- dovlecei – 1120 gr
- ceapa – 100 gr
- ou de gaina – 100 gr (2 bucati)
- ou fiert – 150 gr (3 bucati)
- sunca vita – 124 gr
- branza proaspata de vaca 5% grasime – 710 gr
- frunze de patrunjel – 30 gr
- sare de/pentru masa – 3 gr
- cascaval Olanda (Branza de Olanda cu cheag tare) – 100 gr
Mod de preparare:
- Dovleceii se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoare si se pun intr-o cratita la foc mediu. Se amesteca si se tin pe foc pana se inmoaie. Apoi se pun intr-o sita la scurs apa.
- Separat, intr-un vas mai mare, se amesteca branza de vaci cu sare, patrunjel, sunca de vita, taiata cubulete, 2 oua, ceapa taiata marunt.
- Dupa ce dovleceii s-au racit si s-au scurs bine de apa, se adauga la compozitia de mai sus. Se amesteca bine.
- Se fierb 3 oua, sa fie tari.
- O forma se tapeteaza cu hartie de copt.
- Se aranjeaza un strat din compozitia de mai sus.
- Se pun cele 3 oua fierte, uniform distribuite pe suprafata viitorului “drob”.
- Deasupra se pune restul compozitiei, ca sa acopere ouale.
- Se presara deasupra cascavalul razuit si se da la cuptor cam 2 ore, la foc mediu primele 30 minute si dupa la foc mic.
- Dupa ce este gata, se scoate din cuptor, se acopera si se lasa la racit.
- Abia dupa ce s-a racit, se rastoarna.
Pofta buna!
O portie de drob are intre 150 – 185 gr.