Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Lasagne cu dovleac, para si mar “Slabuta”

Mic dejun, Retete "Slabuta"

Aceasta lasagne poate fi considerata, cu succes, o placinta cu dovleac deosebit de delicioasa. 1x1.trans Lasagne cu dovleac, para si mar Slabuta

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare umplutura:

  1. Cantitatea de dovleac trecuta la reteta este pentru dovleac deja curatat si gata sa fie dat pe razatoare. Cantitatea poate fi dublata.
  2. Dovleacul se da pe razatoare si se pune intr-un ceaun la foc mic, se amesteca, se tine pana se inmoaie dovleacul.
  3. Apoi, dovleacul se amesteca cu para si marul date pe razatoare.
  4. Se adauga scortisoara si fructoza. Se amesteca bine.

Mod de preparare lasagne:

  1. Se pune laptele la fiert, cand este aproape sa dea in clocot se stinge.
  2. Laptele se tine intr-un vas in care lejer va incapea o foaie de lasagne.
  3. Se pregateste o forma care se tapeteaza cu hartie de copt.
  4. Pe fund se pune putin lapte si putin amestec de fructe.
  5. Se inmoaie in lapte 2 foi de lasagne si se pun pe fund.
  6. Se aseaza peste umplutura de fructe.
  7. Iar se inmoaie in lapte fierbinte 2 foi de lasagne si se pun deasupra, apoi umplutura de fructe.
  8. Se repeta procedura pana se termina foile de lasagne, mai exact va ies 6 straturi, pe strat sunt cate 2 foi.
  9. Pe ultimele foi de lasagne, se pune umplutura de fructe si se mai presara scortisoara.
  10. Se da la cuptor la foc mediu 10-15 minute, apoi la foc mic cam 20-25 minute.

Pofta buna!

Rezulta 1150 gr de lasagne cu dovleac, o portie are ~ 190 gr.

Informatii nutritionale Lasagne cu dovleac, para si mar “Slabuta”

1x1.trans Lasagne cu dovleac, para si mar Slabuta

Briose dietetice cu ovaz si mere “Slabuta”

Gustari, Mic dejun, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 8 portii:

  • mar golden – 350 gr
  • lapte de consum semidegresat, 1.5% grasime – 100 ml
  • fulgi de ovaz – 100 gr
  • tarate de grau – 100 gr
  • oua proaspete – 3 bucati
  • praf de copt, scazut in sodiu – 10 gr
  • esenta de vanilie, imitatie, fara alcool – 13 gr
  • scortisoara – 4 gr
  • zahar brut 100% natural – 60 gr

Mod de preparare:

  1. Fulgii de ovaz se macina.
  2. Se amesteca cu tarate, zahar brut, ouale batute spuma, esenta de vanilie, praf de copt, lapte, scortisoara si merele date pe razatoare.
  3. Se iau formele de briose si se pune in fiecare forma cate o lingura din compozitia obtinuta.
  4. Se dau la cuptor preincalzit pentru 45-60 minute, la foc mediu.

Pofta buna!

Au iesit 16 briose a cate 45 gr fiecare. O portie inseamna 2 briose.

Informatii nutritionale Briose dietetice cu ovaz si mere

1x1.trans Briose dietetice cu ovaz si mere Slabuta