Rosii, castraveti, salata verde, ceapa, usturoi, piersici, caise, nectarine, ardei gras, pepene galben, pepene verde, afine de padure… si inca multe alte fructe si legume se pot gasi in piata. Au gust, au parfum, au culoare si costa putin.
Smoothie/Piure de dovleac, piersici, afine si lapte de migdale
4 Iulie, 2012Gustari, Mic dejun, Retete "Slabuta"Ingrediente pentru 6 portii (~83 kcal/portie):
- piersici, proaspete, gata curatate de sambure, 255g
- afine, proaspete, 185g
- dovleac copt, 540g
- zahar brut din trestie de zahar Bio, 38g
- lapte de migdale fara zahar, 125g
Mod de preparare:
- Intr-un vas mai maricel se pun dovleacul copt, pulpa de piersici si afinele.
- Se adauga zaharul si laptele de migdale.
- Se mixeaza cu ajutorul blender-ului pana la obtinerea unei mase omogene.
- Daca se doreste, se poate adauga o cantitate mai mare de lapte de migdale ca sa fie smoothie mai diluat.
Pofta buna si o vara racoroasa!
Informatii nutritionale pentru Smoothie/Piure de dovleac, piersici, afine si lapte de migdale (clic)
Cocktail cu piersici, pepene galben si lapte degresat
Ingrediente pentru 8 portii:
- pepene galben, doar pulpa – 995 gr
- piersici, doar pulpa – 470 gr
- lapte UHT 0,5% grasime – 300 ml
Mod de preparare:
- Pepenele galben se spala, se curata de coaja si seminte si se taie in bucati.
- Piersicile se spala, se curata de sambure si se taie in cubulete.
- Pepenele si piersicile se pun in blender impreuna cu laptele si se mixeaza, pana se obtine o pasta omogena.
- Se toarna in pahare de cocktail si poate servit.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 1765 gr cocktail. O portie cocktail are ~220 gr.
Informatii nutritionale Cocktail cu piersici, pepene galben si lapte degresat
Cocktail cu piersici, pepene galben, mere si sirop de lamaie
Ingrediente pentru 6 portii:
- pepene galben, doar pulpa – 775 gr
- piersici, doar pulpa- 670 gr
- mar Ionatan, doar pulpa – 140 gr
- sirop de lamaie fara colorant – 10 ml
Mod de preparare:
- Pepenele galben se spala, se curata de coaja si seminte si se taie in bucati.
- Piersicile se spala, se curata de sambure si se taie in cubulete.
- Merele se spala, se curata de cotor si seminte, si se taie cubulete.
- Pepenele, merele si piersicile se pun in blender, impreuna cu siropul de lamaie, si se mixeaza, pana se obtine o pasta omogena.
- Se toarna in pahare de cocktail si poate servit.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 1595 gr cocktail. O portie cocktail are ~265 gr.
Informatii nutritionale Cocktail cu piersici, pepene galben, mere si sirop de lamaie
Cocktail cu piersici si pepene galben
Ingrediente pentru 6 portii:
- pepene galben, doar pulpa – 995 gr
- piersici, doar pulpa – 470 gr
Mod de preparare:
- Pepenele galben se spala, se curata de coaja si seminte si se taie in bucati.
- Piersicile se spala, se curata de sambure si se taie in cubulete.
- Pepenele si piersicile se pun in blender si se mixeaza, pana se obtine o pasta omogena.
- Se toarna in pahare de cocktail si poate servit.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 1465 gr cocktail. O portie cocktail are ~245 gr.