Ingrediente:
- pulpe pui dezosate
- ceapa
- cascaval fara lactoza
- ciuperci champignon crude
- condimente, oregano (sovarf) uscat
- sare de/pentru masa
Mod de preparare:
- Pulpele de pui se sareaza putin.
- Ciupercile si ceapa se toaca marunt.
- Se adauga in compozitie oregano si cascavalul razuit.
- Apoi, pe pulpe de pui se pune umplutura.
- Se ruleaza si se leaga usor cu ata ruloul, ca sa nu se desfaca.
- Se da la cuptor si atunci cand carnea este gata, se scot.
Ingrediente:
- carne de pui, broiler sau fryer (pui intre 7 – 13 saptamani), piept, carne macra, crud, prelucrat – 300 gr
- ciuperci champignon crude – 505 gr
- ou de gaina, integral – 2 bucati
- coaja de portocala, proaspata, 70 gr
- mustar galben, preparat – 2.5 gr
- frisca fara zahar pentru gatit si creme – 60 gr
- sare de/pentru masa – 0.75 gr
Mod de preparare:
- Fileul de pui se da prin blender sau masina de tocat pana se obtine o pasta-piure.
- Se adauga ouale, sarea, mustarul si coaja de portocale.
- Ciupercile se spala, jumatate din ei se toaca marunt, cealalta jumatate se taie felii.
- Cele tocate marunt se adauga la amestecul de pui.
- Se adauga frisca, se amesteca bine pana la omogenizarea compozitiei.
- Se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt, ciupercile felii se incorporeaza in mijlocul pateului, forma se acopera cu folie.
- Forma se pune pe o tava adanca, umpluta cu apa, pana la mijlocul formei cu pate. Se tine la cuptor, la foc mediu, pana compozitia devine densa, de consistenta pateului.
Informatii nutritionale Pate de pui cu ciuperci si coaja de portocale
Rulouri cu pui, cammembert, ardei copt, invelite in jambon (reteta Craciun)
10 Ianuarie, 2011Cina, Gustari, Mic dejun, PranzIngrediente pentru 6 portii:
- ardei copt – 150 gr
- jambon – 90 gr
- branza cremoasa Camembert – 125 gr
- carne de curcan, pui (pana in 16 saptamani), piept, carne macra, cruda – 290 gr
- ulei de masline extra virgin – 9.8 ml
- sare de/pentru masa – 0.5 gr
Mod de preparare:
- Ardeiul gras se pune pe un grill, se coace pana este gata.
- Se curata de pielita si se taie fasii subtiri.
- Fileul de pui se taie fasii, se sareaza, pipereaza dupa gust si se frige in ulei de masline (nu ardeti carnea, trebuie sa fie moale si fina).
- Carnea se raceste dupa frigere.
- Cammembert se taie in fasii lungi.
- Se ia folia de aluminiu, se aseaza cateva folii una peste alta. Se pun feliile de jambon, deasupra se aseaza bucatile de pui, cammembert si ardei copt in amestec, se preseaza putin, se ruleaza, colturile se indoaie si se da la frigider pentru 1 ora.
- Dupa, se scoate din frigider, se scoate folia si cu un cutit foarte ascutit se taie rondele.
- Se serveste imediat.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 450 gr, o portie are ~75 gr.
Informatii nutritionale Rulouri cu pui, cammembert, ardei copt, invelite in jambon (reteta Craciun)
Ingrediente pentru 10 portii:
- conopida, gatita, fiarta, scursa de apa, cu sare – 367 gr
- broccoli, gatit, fiert, scurs de apa, cu sare – 325 gr
- smantana 10% grasime – 100 gr
- apa plata – 2000 ml
- carne de curcan, pui (pana in 16 saptamani), piept, carne si piele, cruda – 246 gr
- sare de/pentru masa – 6 gr
Mod de preparare:
- Conopida si broccoli fierte se pun in blender si se mixeaza pana se obtine o masa uniforma densa.
- Se pun 2000 ml de apa la fiert, se sareaza dupa gust.
- Pieptul de pui se taie fasii mici si subtiri si se pune in apa la fiert.
- Cand carnea este gata fiarta, se adauga pasta de conopida-broccoli.
- Se aduce la punctul de fierbere si se fierbe 3-4 minute, adaugand treptat smantana si amestecand continuu.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 2060 gr supa crema, o portie are ~210 gr.