Supa crema de dovleac este o minune atat pentru cei care isi doresc cu ardoare un desert, cat si pentru cei care vor o masa de pranz satioasa, deosebita, cu un gust si cu o aroma fina.
Pentru mine a fost un 2 in 1.
Zilele de luni sunt foarte aglomerate, solicitante si enervante… Motivul de baza pentru care m-am apucat sa fac aceasta reteta era faptul ca nu dura mult si nu o sa mint, era si un soi de curiozitate, pentru prima oara as fi mancat supa de dovleac. In mintea mea, dovleacul se asocia cu placinte, tarte, deserturi, dovleac copt cu nuci si miere… dar in nici un caz cu supa.
Multumesc mamei ca nu a uitat sa puna, in pachetul cu bunatati eco, dovleacul pe care matusa mea l-a crescut cu multa dragoste, atentie si special pentru mine (cum zice ea). Acum sunt in dubiu daca aceasta supa a fost rezultatul talentului culinar sau dovleacul magic a facut toata treaba, pentru ca ceea ce mi-a fost dat sa mananc luni, la pranz, a fost pur si simplu fara termeni de comparatie.
Poftiti la masa!
Ingrediente pentru 4 portii:
- dovleac crud, curatat, spalat, 465g
- sare de/pentru masa, 0.5g
- boia de ardei dulce, 0.1g
- apa plata, 850ml
- branza cu cheag tare (cascaval) 29% fara lactoza, 70g
- frisca lichida, batuta spuma, 100g
Mod de preparare:
- Dovleacul se portioneaza, eu l-am taiat in cuburi medii.
- Se pune intr-o cratita cu apa pe foc. Se fierbe la foc mic pana cand dovleacul este moale/gata, ~15 minute (depinde de cantitate, in cazul in care vreti sa dublati portiile).
- Dupa ce este gata, se ia de pe foc si se lasa putin la racit.
- Se mixeaza cu ajutorul unui blender pana la obtinerea unei mase omogene.
- Se adauga sare, boia de ardei dulce si frisca (la temperatura camerei, nu direct din frigider).
- Se mixeaza inca o data.
- Cratita se pune pe foc pentru incalzire (nu se aduce la punctul de fierbere!)
- Supa se pune in farfurii, iar deasupra se presara cascaval razuit.
- Se pot presara marar, patrunjel sau ceapa verde, tocate marunt.