Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

SUNT RESPONSABIL – placere vs creatie

SUNT RESPONSABIL

In 2008 imi sustineam diploma la Universitatea de Arte. Inca de atunci, porneste preocuparea mea pentru “social”.  Tematica aleasa este si acum, dupa aproape 4 ani, actuala.

Tot in 2008, la cateva luni dupa sustinerea diplomei, m-am implicat in crearea primei comunitatii care sta la baza promovarii stilului de viata sanatos din Romania, pe care cu totii o cunoasteti sub numele Slabute si, de atunci, in fiecare zi, din responsabilitate fata de crezul meu si din responsabilitate fata de toti acei oameni care au incredere in mine, merg mai departe si continui sa imi aduc aportul in promovarea unor principii de viata sanatoase, in promovarea unei societati mai responsabile si mai bune.

Atunci cand eram in plin proces de creare a lucrarilor pentru proiectul de diploma simteam ca mi-am luat pe umerii mei ceva care ma depasea, atat ca intelegere, cat si ca realizare artistica. Dupa mai mult de 8 luni de munca, “manifestul meu plastic” si-a gasit locul pe peretele galeriei. Pe cat de bun a fost rezultatul final (multumesc D-nului Ion Anghel pentru “nota”), pe atat de chinuitor a fost procesul de creatie, atat psihic, cat si fizic. Atunci, am aflat ca “a crea ceva cu adevarat mare cere sacrificii la fel de mari”.

Acelasi “chin” il resimt de 3 ani incoace… Pentru crearea Slabute si dezvoltarea continua a fost si este nevoie de un efort considerabil (sacrificii personale, timp, sanatate, bani si aceasta lista poate continua). Cativa oameni au reusit sa propage cu succes ideea unui stil de viata sanatos catre sute de mii de oameni, cativa oameni zilnic sparg tiparele si demonstreaza ca sunt responsabili, demonstreaza ca sunt cu mult peste toate declaratiile unor falsi care doar pretind ca fac ceva… acum sa ne imaginam ca ar fi mult mai multi oameni responsabili.

Probabil o sa fiu intrebata “de ce este un chin, nu faci ceea ce iti place?!” Ideile sunt frumoase in stadiu de concept, insa implementarea/punerea lor in practica este mult mai complicata. Imi place ceea ce fac, dar sa realizez toate acestea, cu rezultate reale pe care le cunoasteti, este nevoie de un efort asa de mare, incat, cu usurinta, poate fi numit “chin”. Articolul acesta (link direct), pe langa indemnul la contributia fiecaruia, prezinta si o detaliere a efortului mare depus de un numar mic de oameni in ultimii 3 ani.

Pictura este placerea suprema pentru sufletul meu, procesul de creatie este un chin, pentru ca mereu imi cere sa depasesc noi si noi bariere, imi ridica noi si noi probleme, eu sunt singurul om care le poate depasi, nimeni nu poate picta in locul meu. In cazul Slabute situatia este putin diferita, comunicarea cu oamenii din comunitate, timpul petrecut pentru studiu sunt o placere pentru mine, procesul de “constructie” a ceea ce este in prezent Slabute este un “chin”. Este un “chin” pentru ca nu mai depinde totul de un singur om,  este un “chin” pentru ca dimensiunea unui asemenea “manifest” depaseste cu mult panza unui tablou, tablou care, de data aceasta, pentru a fi finalizat trebuie sa fie pictat de mai multi oameni.

Sanatatea trebuie sa fie o preocupare a fiecaruia.

Va invit pe toti sa deveniti responsabili si constienti de necesitatea implicarii. Numai impreuna putem crea o Romanie sanatoasa si civilizata. Va invit sa participati la procesul de creatie.

Mai citiţi...

Ai o întrebare/comentariu?