O nebunie culinara, pe care am improvizat-o cu ce aveam in frigider.
Nu am avut asteptari foarte mari, dar rezultatul m-a uimit enorm. Foarte gustos, savuros si cu siguranta foarte bun si recomandat intr-o alimentatie corecta si sanatoasa.
O variatie pe aceasta tema este si aceasta reteta: “Placinta dietetica” cu urda
Ingrediente pentru 4 portii:
- dovlecei gata scobiti – 575 gr
- carne de porc, proaspata, prelucrata, spata, muschiulet, carne degresata, crud – 450 gr
- ou de gaina, integral – 1 bucata
- cascaval 17% grasime, fara lactoza – 110 gr
- sare de/pentru masa – 1.5 gr
- piper negru – 0.2 gr
Mod de preparare:
- Cantitatea de dovlecei (575 gr) se refera la dovlecei gata scobiti de miez, trebuie sa arate ca niste barcute.
- Carnea de porc se da prin masina de tocat. Se amesteca cu un ou, sare si piper dupa gust.
- Cu acest amestec se umplu barcutele noastre.
- La sfarsit presaram deasupra cascaval razuit si aranjam barcutele pe o tava.
- Dam la cuptor pentru 35-45 minute, foc mic-mediu.