Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Lasagne

Pranz

Ingrediente pentru 10 portii:

  • foi lasagne din grau dur – 436 gr
  • sos Bechamel – 653 gr
  • sos Bolognese – 1660 gr
  • mozzarella – 255 gr
  • oregano – 1 lingurita
  • rosii pasate – 100 gr

Mod de preparare:

  1. Se prepara sosurile Bechamel si Bolognese.
  2. Se tapeteaza tava cu hartie de copt.
  3. Se toarna un strat de sos Bechamel, un strat de sos Bolognese si se pune primul strat de lasagne.
  4. Se continua asezarea pe straturi.
  5. Peste fiecare strat se presara mozzarella razuita si oregano uscat.
  6. Deasupra se toarna sos Bechamel, rosii pasate, oregano si mozzarella.
  7. Se acopera cu o folie de aluminiu.
  8. Se pune la cuptor la 180 C, timp de 20 minute, dupa care se indeparteaza folia si se lasa la cuptor 10 minute.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 2780 gr lasagne. O portie lasagne are ~278 gr.

Informatii nutritionale Lasagne

1x1.trans Lasagne

Sos Bechamel

Pranz

Sos Béchamel cunoscut sub numele de sos alb (Blanche sos) este unul dintre sosurile principale din bucataria franceza si este folosit in multe retete din bucataria italiana, de exemplu, lasagne.

Grosimea sosului final depinde de proportiile de lapte si faina.

Sosul Béchamel se foloseste pentru lasagne sau cannelloni.

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Se pune untul la incins si se presara faina.
  2. Se stinge cu lapte cate putin si se amesteca continuu.
  3. Se condimenteaza cu sare, piper.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 653 gr sos.

Informatii nutritionale Sos Bechamel

1x1.trans Sos Bechamel

Cannelloni cu sos bolognese

Pranz

Ingrediente pentru 10 portii:

  • cannelloni din grau dur – 436 gr
  • sos Bechamel – 653 gr
  • sos Bolognese – 1660 gr
  • mozzarella – 255 gr
  • oregano – 1 lingurita
  • rosii pasate – 100 gr

Mod de preparare:

  1. Se prepara sosurile Bechamel si Bolognese.
  2. Se tapeteaza tava cu hartie de copt.
  3. Cannelloni se fierb in apa cu sare, 4 minute. Se scurg de apa si se umplu cu sos bolognese.
  4. Se toarna un strat de sos Bechamel, un strat de sos Bolognese si se pune primul strat de cannelloni umplute.
  5. Se continua asezarea pe straturi.
  6. Peste fiecare strat se presara mozzarella razuita si oregano uscat.
  7. Deasupra se toarna sos Bechamel, rosii pasate, oregano si mozzarella.
  8. Se acopera cu o folie de aluminiu.
  9. Se pune la cuptor la 180 C, timp de 20 minute, dupa care se indeparteaza folia si se lasa la cuptor 10 minute.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 2780 gr cannelloni. O portie cannelloni are ~278 gr.

Informatii nutritionale Cannelloni cu sos bolognese

1x1.trans Cannelloni cu sos bolognese