Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

“Valul” de informare, numit Glutamat

Alimentatie, Blog

Odata cu lansarea comunitatii Slabute in toamna 2008, am inceput sa aprofundez domeniul nutritiei si studiul despre aditivii alimentari, astfel am identificat aditivul alimentar E621, care se afla in topul E-urilor periculoase si se gaseste in foarte multe alimente.

Am fost neplacut surprinsa de faptul ca in Romania nu se vorbea deloc despre utilizarea lui in industria alimentara, despre efectele nocive pe termen lung, cu toate ca, dupa cum am mentionat mai sus, este unul dintre cei mai periculosi aditivi alimentari.

Initial, cand am scris pentru prima data (trebuie sa fii logat) pe 02.02.2009 un articol despre acest aditiv periculos, putini ne impartaseau “actiunea”, dar, in final, incepand cu anul 2010 cand Slabute a inceput sa fie cunoscut, acest subiect a fost preluat si mediatizat pe scara larga si pe televiziuni si prin ziare.

Din pacate, cand ma uit in directia celor care dau autorizatii si stabilesc normele in alimentatie, nu pot sa nu ma intreb, cu toate ca se stiu efectele negative ale acestui aditiv alimentar, de ce inca nu este interzis?

In cazul acesta, nu imi ramane decat sa va spun: “Informati-va si fiti atenti la etichete”.

Mancaruri cu gust si aroma fara E-uri – Condimente naturale

Alimentatie, Portal

Nu cred ca sunt singura care a observat ca rafturile de “condimente magice pline de aroma, savoare si e-uri”, altadata aproape golite, treptat isi pierd clientii. Un lucru care ma bucura foarte mult. Se pare ca efortul nostru comun, depus pentru a informa corect si impartial oamenii in ceea ce priveste un mod de alimentatie sanatos, da roade si in zona condimentelor.

Este un sentiment placut sa vezi ca ideea de la care am pornit in 2008 si care parea ceva ireal, a schimbat sute de mii de vieti pe parcursul ultimilor 3 ani si in 2012, impreuna cu ceilalti membri importanti din comunitate, am reusit sa obtinem inca un rezultat pozitiv dintr-un sir mai lung.

De multe ori, oamenii recurg la aceste “condimente chimice” tocmai pentru ca nu cunosc suficient de bine metodele alternative si sanatoase prin care se poate obtine un gust mult mai bun, mai deosebit si in acelasi timp sanatos, si aceasta fara a folosi pachetele cu arome de pui, vita, smantana, ciuperci, legume si cu o duzina de e-uri.

Tocmai din acest motiv, pe portalul Slabute se duce o ampla campanie de informare si promovare a condimentelor naturale, felul in care se folosesc in diverse mancaruri, felul in care se pastreaza, proprietatile lor terapeutice, etc.

1x1.trans Mancaruri cu gust si aroma fara E uri   Condimente naturaleCondimente naturale

E-uri continute in “condimente chimice”

Informatii utile despre prepararea mancarurilor