Ingrediente pentru 6 portii:
- vinete – 590 gr
- branza burduf framantata – 250 gr
- mozzarella – 97 gr
- ulei de masline – 2 linguri
- ceapa – 123 gr
- pulpa de rosii taiate cubulete – 400 gr
- rosii coapte, crude – 134 gr
Mod de preparare:
- Vinetele se curata de coaja si se taie felii (de-a lungul).
- Intr-o tigaie de teflon se caleste ceapa in 2 linguri ulei. Cand ceapa este rumena se adauga vinetele felii si se amesteca incet, se tine pe foc cam 10 minute.
- Se ia un vas de yena si se aseaza primul strat de vinete, deasupra se presara branza de burduf si rosii taiate cubulete.
- Apoi – al doilea strat de vinete, rosii si branza.
- Ultimul strat se acopera de rosii coapte, taiate felii, si mozzarella razuita.
- Se da la cuptor pentru 60 minute.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 1340 gr de vinete gratinate. O portie are ~ 220 gr.