Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Fasole verde cu costita afumata, seminte si gorgonzola (la abur)

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Pentru 2 portii, ai nevoie de:

  • o punga fasole verde, pastai, congelata
  • 75 gr gorgonzola
  • miez crud de seminte floarea soarelui
  • 100 gr costita afumata, natural

Se prepara rapid la aburi:

  • Mai intai se pune fasolea verde pastai, care se gateste ~25 minute la aburi.
  • Apoi se adauga costita afumata si se mai lasa 10 minute la aburi.
  • Amestecul se imparte in doua farfurii.
  • Deasupra se pun semintele si gorgonzola taiata bucatele.
  • Se amesteca si se serveste!

Pofta buna si sanatoasa!

1x1.trans Fasole verde cu costita afumata, seminte si gorgonzola (la abur)

 

Smoothie/Piure de dovleac, piersici, afine si lapte de migdale

Gustari, Mic dejun, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 6 portii (~83 kcal/portie):

Mod de preparare:

  • Intr-un vas mai maricel se pun dovleacul copt, pulpa de piersici si afinele.
  • Se adauga zaharul si laptele de migdale.
  • Se mixeaza cu ajutorul blender-ului pana la obtinerea unei mase omogene.
  • Daca se doreste, se poate adauga o cantitate mai mare de lapte de migdale ca sa fie smoothie mai diluat.

Pofta buna si o vara racoroasa!

Informatii nutritionale pentru Smoothie/Piure de dovleac, piersici, afine si lapte de migdale (clic)

1x1.trans Smoothie/Piure de dovleac, piersici, afine si lapte de migdale

Rulouri de pui cu ciuperci

Cina, Pranz

Ingrediente:

  • pulpe pui dezosate
  • ceapa
  • cascaval fara lactoza
  • ciuperci champignon crude
  • condimente, oregano (sovarf) uscat
  • sare de/pentru masa

Mod de preparare:

  • Pulpele de pui se sareaza putin.
  • Ciupercile si ceapa se toaca marunt.
  • Se adauga in compozitie oregano si cascavalul razuit.
  • Apoi, pe pulpe de pui se pune umplutura.
  • Se ruleaza si se leaga usor cu ata ruloul, ca sa nu se desfaca.
  • Se da la cuptor si atunci cand carnea este gata, se scot.

1x1.trans Rulouri de pui cu ciuperci

Supa crema de dovleac

Cina, Pranz

Supa crema de dovleac este o minune atat pentru cei care isi doresc cu ardoare un desert, cat si pentru cei care vor o masa de pranz satioasa, deosebita, cu un gust si cu o aroma fina.

Pentru mine a fost un 2 in 1.

Zilele de luni sunt foarte aglomerate, solicitante si enervante… 1x1.trans Supa crema de dovleac Motivul de baza pentru care m-am apucat sa fac aceasta reteta era faptul ca nu dura mult si nu o sa mint, era si un soi de curiozitate, pentru prima oara as fi mancat supa de dovleac. In mintea mea, dovleacul se asocia cu placinte, tarte, deserturi, dovleac copt cu nuci si miere… dar in nici un caz cu supa.

Multumesc mamei ca nu a uitat sa puna, in pachetul cu bunatati eco, dovleacul pe care matusa mea l-a crescut cu multa dragoste, atentie si special pentru mine (cum zice ea). Acum sunt in dubiu daca aceasta supa a fost rezultatul talentului culinar sau dovleacul magic a facut toata treaba, pentru ca ceea ce mi-a fost dat sa mananc luni, la pranz, a fost pur si simplu fara termeni de comparatie. 1x1.trans Supa crema de dovleac

Poftiti la masa!

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Dovleacul se portioneaza, eu l-am taiat in cuburi medii.
  2. Se pune intr-o cratita cu apa pe foc. Se fierbe la foc mic pana cand dovleacul este moale/gata, ~15 minute (depinde de cantitate, in cazul in care vreti sa dublati portiile).
  3. Dupa ce este gata, se ia de pe foc si se lasa putin la racit.
  4. Se mixeaza cu ajutorul unui blender pana la obtinerea unei mase omogene.
  5. Se adauga sare, boia de ardei dulce si frisca (la temperatura camerei, nu direct din frigider).
  6. Se mixeaza inca o data.
  7. Cratita se pune pe foc pentru incalzire (nu se aduce la punctul de fierbere!)
  8. Supa se pune in farfurii, iar deasupra se presara cascaval razuit.
  9. Se pot presara marar, patrunjel sau ceapa verde, tocate marunt.

Informatii nutritionale Supa crema de dovleac

    1x1.trans Supa crema de dovleac