Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Lasagne cu spanac si urda “Slabuta”

Cina, Mic dejun, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 16 portii:

Mod de preparare:

  1. Se pune o tigaie pe foc, se adauga uleiul de masline si ceapa si usturoiul tocat marunt, se calesc putin.
  2. Cand ceapa devine rumena, se adauga spanacul.
  3. Se amesteca bine si se lasa la foc mediu pana ce spanacul se decongeleaza tot.
  4. Se sareaza dupa gust.
  5. Separat se prepara sosul Bechamel (vezi: Sos Bechamel)
  6. Se ia o forma, se tapeteaza cu hartie de copt.
  7. Se aseaza primul strat de spanac, deasupra se pun foile de lasagne.
  8. Foile se ung cu sosul bechamel, se pune spanacul si urda, se niveleaza.
  9. Dupa fiecare strat presaram putina mozzarella razuita si oregano.
  10. Cand sunt asezate toate foile, tava se da la cuptor, primele 20 minute foc mare, iar apoi la foc mediu-mic 35 minute.

Pofta buna! Se serveste numai calda.

Din ingredientele de mai sus rezulta 2490 gr de lasagne, o portie are ~155 gr.

Informatii nutritionale Lasagne cu spanac si urda “Slabuta”

1x1.trans Lasagne cu spanac si urda Slabuta

Crevete cu spanac “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 4 portii:

  • ulei de masline extra virgin – 32.8 ml (2 linguri mari)
  • spanac congelat – 800 gr
  • crevete fierte (cantitate fara coaja) – 286 gr
  • ou de gaina – 1 bucata
  • ceapa – 160 gr
  • lapte UHT degresat 0,5% grasime – 150 ml
  • usturoi – 7 gr

Mod de preparare:

  1. Crevetele trecute la gramaje sunt pentru carne curata, fara coaja.
  2. Se ia o tigaie, se pune ulei si ceapa la incins. Se amesteca, cand ceapa devine rumena, se adauga spanacul.
  3. Se tine pe foc mic, la innabusit, pentru 20 minute, amestecand din cand in cand.
  4. Se sareaza dupa gust.
  5. Se adauga lapte si oul batut, se amesteca.
  6. Se adauga carnea de crevete.
  7. Se mai tine pe foc cam 10 minute.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1185 gr de mancare de crevete, o portie are ~ 295 gr.

Informatii nutritionale Crevete cu spanac “Slabuta”

1x1.trans Crevete cu spanac Slabuta