Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Tort dietetic, cu lapte de pasare, “Slabuta”

Gustari, Mic dejun, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 10 persoane:

  • gelatina alimentara rapid dizolvabila – 30 gr
  • caise – 205 gr
  • iaurt natur – 140 gr
  • lapte UHT degresat 0,5% grasime, imbogatit cu vitamine (A, E si D3) – 60 ml
  • cacao, continut scazut de grasimi – 5 gr
  • ou de gaina – 100 gr (2 bucati)
  • praf de copt, scazut in sodiu – 6 gr
  • faina integrala de grau – 105 gr
  • fructoza – 113 gr
  • albus de ou – 240 gr (8 bucati)
  • piersici – 210 gr

Mod de preparare blat:

  1. Cele 2 oua se separa in galbenusuri si albusuri.
  2. Galbenusurile impreuna cu 13 gr fructoza se mixeaza pana fac spuma.
  3. Separat se amesteca praful de copt cu faina.
  4. Se adauga galbenusurile spuma si laptele.
  5. Se mixeaza iar, foarte bine.
  6. La sfarsit se adauga albusurile facute spuma cu mixerul.
  7. Intr-o forma de copt (cu lateral detasabil), tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor preincalzit la 220 C, la foc mediu.
  8. Dupa ce este gata blatul, se pune la racit, se elibereaza forma, pentru ca va fi folosita pentru obtinerea laptelui de pasare.

Mod de preparare lapte de pasare:

  1. Albusurile (8 bucati) se amesteca cu  restul de fructoza (100 gr) si se bat cu mixerul la viteza mare, pana se tripleaza volumul lor.
  2. Gelatina se dizolva conform retetei (la a mea era proportia asa, 15 gr gelatina la 100 ml apa rece si lasat asa 20 minute).
  3. Dupa, albusurile batute spuma se amesteca cu gelatina dizolvata si se pun pe foc mic amestecand mereu, pana se topeste toata gelatina.
  4. Se ia de pe foc, in nici un caz nu se aduce la fierbere.
  5. Se toarna in vasul cu peretii detasabili, in care am copt blatul, si se da la frigider.
  6. Cand s-a intarit laptele de pasare (cam 1-1.30 ora) se scot peretii formei si se aseaza laptele de pasare pe blatul, uns cu iaurt si feliutele de piersici.
  7. Deasupra laptelui de pasare se aseaza feliute de caise. Iar deasupra se presara cacao.
  8. Se tine la frigider tortul.

Este un tort delicios, putin caloric si are multe proteine. 1x1.trans Tort dietetic, cu lapte de pasare, Slabuta Se orneaza tortul cu frunze de menta.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1410 gr tort. O portie, 1 felie, are ~140 gr.

Informatii nutritionale Tort dietetic, cu lapte de pasare, “Slabuta”

1x1.trans Tort dietetic, cu lapte de pasare, Slabuta

Tort dietetic “Slabuta”

Gustari, Mic dejun, Retete "Slabuta"

Acest tort l-am facut cu o ocazie speciala. Mama m-a rugat sa fac eu tortul ca sa poata manca si ea, cel cumparat din magazin este departe de un tort dietetic. 1x1.trans Tort dietetic Slabuta

A iesit foarte frumos si bun. Cantitatile se pot injumatati, acest tort a avut aproape 5 kg. 1x1.trans Tort dietetic Slabuta

Tort dietetic “Slabuta” (pentru 24 persoane)

Ingrediente pentru blat:

Ingrediente crema:

Pentru umplutura&decor:

  • zmeura proaspata – 600 gr
  • suc natural de zmeura (ramane de la zmeura in caserola) – 315 gr
  • frisca dietetica Diat 27% grasime – 50 gr

Mod de preparare blat:

  1. Galbenusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu fructoza, se bat la mixer.
  2. Praful de copt se amesteca cu faina.
  3. Untul se topeste la foc mic.
  4. Laptele se amesteca cu untul topit, cu galbenusurile batute.
  5. Treptat se adauga faina amesteca cu pragul de copt. Se amesteca bine.
  6. La final, se incorporeaza albusurile batute spuma, la mixer.
  7. Se mixeaza toata compozitia pentru blat.
  8. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt, se toarna toata compozitia si se da la cuptor, preincalzit.
  9. Se verifica cu un cutit, daca blatul este copt.
  10. Cand este gata, se scoate din cuptor, se decupeaza un cerc perfect (marginile neregulate le vom folosi la decorare) si se imparte in 3 “felii”.

Mod de preparare crema:

  1. Praful de budinca se amesteca cu fructoza si 16 linguri de lapte.
  2. Restul de lapte se pune pe foc si se aduce la fierbere.
  3. Cand incepe sa fiarba, se da focul mic, se adauga budinca si se amesteca continuu, cam 5 minute.
  4. Dupa, se lasa la racit, cam 30-45 minute. Verificai cu lingura daca crema este semi-inchegata.

Crearea tortului:

  1. Cand crema de budinca este mai inchegata, se poate trece la “crearea” tortului. 1x1.trans Tort dietetic Slabuta
  2. Pe un platou de tort, se pune blatul cel mai lat.
  3. Pe el se intinde 1/3 crema de budinca.
  4. Deasupra se pun 300 gr zmeura si se niveleaza cu lingura.
  5. Se aseaza a doua “felie” de blat.
  6. Se unge cu o alta treime de crema de budinca. Se pun 300 gr de zmeura si iar se niveleaza bine.
  7. Aveti grija sa ajunga crema pana in marginea blatului, ca sa nu se usuce.
  8. Se aseaza ultima “felie” de blat – “capacul” cupolei.
  9. Se unge cu toata crema ramasa, se pune crema si in jurul tortului, asa incat sa nu se mai vada blaturile.
  10. Deasupra se presara marginile de blat faramitate. Se “tapeteaza” cu aceste “faramituri” tot tortul.
  11. Dupa, se toarna deasupra sucul de zmeura si se mai niveleaza cu lingura tortul, ca sa fie pefect rotund.
  12. Deasupra se pune frisca, eu am trasat niste linii, puteti fi mai creativi. 1x1.trans Tort dietetic Slabuta
  13. La servire, fiecare felie se orneaza cu crengute de menta.

Pofta buna!

Din aceste ingrediente se primeste un tort “gigant” – 4845 gr (24 portii). 1x1.trans Tort dietetic Slabuta O feliuta (portie) are 200 gr.

Informatii nutritionale Tort “Slabuta”

1x1.trans Tort dietetic Slabuta

Blat pentru tort/tarta

Gustari

Ingrediente:

  • faina de grau, integrala – 150 gr
  • zahar brut 100% natural – 125 gr
  • bicarbonat de sodiu, alimentar – 10 gr
  • oua proaspete – 3 bucati

Mod de preparare:

  1. Se separa galbenusurile de albusuri.
  2. Gabenusurile se amesteaca bine cu zaharul brut, se adauga 3 linguri de apa si se mai amesteca bine.
  3. Separat se amesteca faina cu bicarbonatul.
  4. Si se adauga incet in galbenusuri, amestecand bine.
  5. Se bat spuma albusurile si se incorporeaza in compozitia cu faina. Se amesteca foarte bine.
  6. O forma se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna compozitia obtinuta si se da la cuptor cam 30 minute, la foc mediu.

Blatul se poate folosi pentru diferite prajituri, torturi sau tarte.