Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Pizza “Slabuta” cu blat din seminte de in

Ingrediente pentru 4 portii:

  • seminte in – 65 gr
  • sunca vita – 90 gr
  • cascaval Posehonie cu cheag tare – 112 gr
  • sare de/pentru masa – 0.3 gr
  • ceapa – 52 gr
  • rosii – 135 gr
  • masline verzi umplute cu somon – 55 gr
  • ou de gaina – 3 bucati

Mod de preparare blat:

  1. Semintele de in macinate se amesteca cu sare si oua.
  2. Trebuie sa se obtina o masa omogena.
  3. Se pune o tigaie de teflon pe foc, cand este suficient de fierbinte se toarna compozitia obtinuta, se intinde pe toata suprafata tigaii si se lasa la prajit, la foc mic.
  4. Cand este gata, se intoarce pe partea cealalta.

Mod de preparare pizza:

  1. Se pune blatul pe un platou de copt, deasupra se presara cascavalul razuit (50 gr), apoi ceapa taiata inele, rosiile, maslinele, sunca.
  2. Deasupra se presara restul de cascaval si se da la cuptor pentru 30 min, la foc mediu.

Pofta buna! Se serveste numai calda.

Rezulta 415 gr de pizza. O portie are ~ 105 gr.

Informatii nutritionale Pizza “Slabuta” cu blat din seminte de in

1x1.trans Pizza Slabuta cu blat din seminte de in

Piept de pui cu cascaval “Slabuta”

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Pieptul de pui se feliaza si se bate putin.
  2. Se sareaza si se pipereaza.
  3. Se ia o tava, se acopera cu hartie de copt, iar pieptul de pui se aseaza exact ca pentru o tarta.
  4. Peste primul strat de pui se presara oregano si se pun feliile de cascaval.
  5. Se aseaza al doilea strat de piept de pui si se repeta procedura ca la primul.
  6. Se da la cuptor pentru 35 minute.

Pofta buna!

Rezulta 845 gr de mancare de pui cu cascaval. O portie are ~ 210 gr.

Informatii nutritionale Piept de pui cu cascaval

1x1.trans Piept de pui cu cascaval Slabuta

Chiftele de conopida cu branza de vaci “Slabuta”

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Conopida fiarta se da prin blender impreuna cu ceapa si patrunjelul proaspat.
  2. Se adauga cascavalul razuit, branza de vaci si ouale batute.
  3. Se sareaza si pipereaza dupa gust.
  4. Se ia o tava, peste care se pune hartie de copt.
  5. Se formeaza chiftele din compozitia obtinuta si se aseaza pe platou.
  6. Se da la cuptor pentru 35 minute, foc mediu.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta ~1130 gr , adica 23 de chiftele a cate 50 gr fiecare. O portie inseamna 4 chiftele.

Informatii nutritionale Chiftele de conopida cu branza de vaci “Slabuta”

1x1.trans Chiftele de conopida cu branza de vaci Slabuta

Mancarica de vita cu ciuperci shiitake “Slabuta”

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Carnea de vita se fierbe in apa cu sare cam 30-45 minute.
  2. Se ia o tigaie de teflon, se pune pe aragaz, se adauga uleiul si ceapa taiata marunt.
  3. Cand ceapa este rumena, se adauga carne de vita fiarta, taiata cubulete.
  4. Se amesteca bine si se tine pe foc mic cam 15 minute.
  5. Apoi se adauga ciupercile si iar se amesteca bine.
  6. Se sareaza dupa gust.
  7. Dupa 25 minute se stinge focul si se ia un vas de yena.
  8. Se aseaza un strat de vita cu ciuperci, deasupra se presara cascaval razuit, iar un strat de vita cu ciuperci si cascaval.
  9. Se da la cuptor pentru 30 minute.

Pofta buna!

Rezulta 1670 gr de mancare de vita cu ciuperci. O portie are ~ 210 gr.

Informatii nutritionale Mancarica de vita cu ciuperci shiitake “Slabuta”

1x1.trans Mancarica de vita cu ciuperci shiitake Slabuta

Mancare de mazare, de post

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Se ia un castron, se pune pe foc, se adauga uleiul de masline si ceapa taiata marunt.
  2. Cand ceapa devine rumena, se adauga mazarea congelata, se amesteca bine si se face focul mediu.
  3. Se tine la innabusit cam 15-20 minute.
  4. Se sareaza si pipereaza dupa gust.
  5. Se adauga rosiile pasate, se amesteca si se tine pe foc mic pana este gata.

Pofta buna!

O portie are ~260 gr.

Informatii nutritionale Mancare de mazare, de post