Ingrediente pentru 8 portii:
- carne de vita slaba – 830 gr
- ciuperci, shiitake, gatite, fara sare – 965 gr
- cascaval Ceddar cu cheag tare – 190 gr
- ceapa – 265 gr
- ulei de masline extra virgin – 65.6 ml (4 linguri mari)
- sare de/pentru masa – 6 gr
Mod de preparare:
- Carnea de vita se fierbe in apa cu sare cam 30-45 minute.
- Se ia o tigaie de teflon, se pune pe aragaz, se adauga uleiul si ceapa taiata marunt.
- Cand ceapa este rumena, se adauga carne de vita fiarta, taiata cubulete.
- Se amesteca bine si se tine pe foc mic cam 15 minute.
- Apoi se adauga ciupercile si iar se amesteca bine.
- Se sareaza dupa gust.
- Dupa 25 minute se stinge focul si se ia un vas de yena.
- Se aseaza un strat de vita cu ciuperci, deasupra se presara cascaval razuit, iar un strat de vita cu ciuperci si cascaval.
- Se da la cuptor pentru 30 minute.
Pofta buna!
Rezulta 1670 gr de mancare de vita cu ciuperci. O portie are ~ 210 gr.