Ingrediente pentru 8 portii:
- carne de curcan, pui (pana in 16 saptamani), piept, carne macra, cruda – 600 gr
- lapte degresat – 135 ml
- cascaval Posehonie feliat – 190 gr
- rosii – 410 gr
- foi de lasagne din grau dur – 240 gr (12 foi)
- morcovi, cruzi – 102 gr
- ulei de masline extra virgin – 29.4 ml (3 linguri supa)
- usturoi – 15 gr
- ceapa – 125 gr
- sare de/pentru masa – 0.3 gr
Mod de preparare umplutura:
- Carnea de pui se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa si usturoiul.
- Se pune o tigaie de teflon pe foc, se adauga uleiul de masline si amestecul de carne.
- Se amesteca bine si se tine pe foc mediu cam 10-15 minute.
- Apoi, se adauga morcovii dati pe razatoare si rosiile pasate.
- Se sareaza/pipereaza si se tine la innabusit timp de 25 minute, la foc mic.
Mod de preparare lasagne:
- Laptele se incalzeste pana aproape de fierbere.
- Se ia o forma, se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna putin lapte fierbinte si umplutura de carne.
- Deasupra se aseaza 2 foi de lasagne inmuiate in lapte.
- Apoi un strat de umplutura si cascaval razuit.
- Iar 2 foi de lasagne inmuiate in lapte fierbinte si un strat de umplutura si cascaval.
- Se repeta procedura pana la ultimul strat (6 in total), ultimul strat se termina cu cascaval iar deasupra se toarna si restul de lapte.
- Se da la cuptor pentru 45 minute, din cand in cand se mai stropesc marginile cu laptele scurs in forma.
Pofta buna!
Rezulta 1505 gr de lasagne cu dovleac, o portie are ~ 190 gr.