Ingrediente pentru 10 portii:
- dovlecei – 850 gr
- sare de/pentru masa – 3 gr
- conopida, proaspata – 470 gr
- praz – 43 gr
- ceapa – 80 gr
- cascaval 17% grasime, fara lactoza – 112 gr
- albus de ou – 120 gr (4 bucati)
- carne de curcan, pui (pana in 16 saptamani), piept, carne macra, cruda – 410 gr
- ciuperci champignon crude – 535 gr
- piper negru – 0.2 gr
Mod de preparare:
- Conopida se rupe in buchetele. Se pune un castron cu apa la fiert, cand incepe sa fiarba, se adauga sarea, se amesteca pana la dizolvare si se adauga conopida, care se fierbe 10 minute. Dupa ce a fiert, se scurge de apa si se lasa la racit.
- Ciupercile se taie marunt.
- Carnea de curcan se fierbe pana cand se face moale.
- Ceapa si prazul se taie inele.
- Dovleceii se dau pe razatoare. Se pun intr-un castron, la foc mic. Se amesteca cu lingura, se tin pe foc cam 15 minute. Dupa, se pun intr-o sita la scurs.
- Se ia o forma, care se tapeteaza cu hartie de copt.
- Se aseaza primul strat – ciuperci taiate marunt. Se sareaza / pipereaza dupa gust.
- Se aseaza al doilea strat – carne de curcan taiata in bucati subtiri. Se sareaza/ pipereaza dupa gust.
- Se aseaza al treilea strat – piure de dovlecei, se sareaza/ pipereaza dupa gust.
- Se aseaza al patrulea strat – ceapa si prazul taiate inele.
- Se aseaza ultimul strat – conopida fiarta, taiata marunt si se sareaza.
- Deasupra se toarna albusurile batute spuma.
- La sfarsit, se presara cascavalul razuit.
- Se da la cuptor pentru 1 ora.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 1900 gr de souffle. O portie de souffle are ~190 gr.