Ingrediente pentru 5-6 portii:
- conopida, proaspata – 1000 gr
- carne de curcan, pui (pana in 16 saptamani), piept, carne macra, cruda – 585 gr
- usturoi – 7 gr
- ceapa – 306 gr
- sare de/pentru masa – 3 gr
- oua proaspete – 150 gr (3 bucati)
- piper negru – 0.42 gr
Mod de preparare:
- Conopida se fierbe 5 minute in apa sarata.
- Dupa, se scurge de apa si se taie in cubulete mici.
- Carnea, usturoiul si ceapa se dau prin masina de tocat.
- Se amesteca cu conopida, oua, sare, piper.
- Se formeaza chiftelutele, cu mainile umezite in apa rece.
- Se pun pe o tava cu hartie de copt si se da la cuptor cam 40 min, la foc mediu.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus se primesc 22 de chiftele (1008 gr). O chifteluta are ~45 gr.