Ce faci cand ai pofta de chiftelute si peste?! Bineinteles, iti faci chiftelute de peste.
Mi-am pus imaginatia in functiune si asta a iesit…
Chiftelute de peste fragede, suculente si dietetice.
Puteti folosi orice tip de peste mai putin “uscat”, eu aveam macrou.
Ingrediente pentru 4 portii:
- macrou file – 675 gr
- sare, piper negru dupa gust
- usturoi – 17 gr
- branza cu cheag tare Gouda – 31 gr
- ceapa verde – 41 gr
- ceapa – 137 gr
- marar – 13 gr
- frunze de patrunjel – 13 gr
- ou de gaina – 60 gr (1 ou)
Mod de preparare:
- Macrou se spala, se usuca cu un prosop de bucatarie si se da prin masina de tocat, impreuna cu usturoiul, ceapa, ceapa verde si verdeata.
- Compozitia de mai sus se amesteca cu oul de gaina, sare, piper.
- Se formeaza chiftelute, care se pun pe o tava cu hartie de copt.
- Deasupra se presara cascavalul razuit.
- Se tin la cuptor, la foc mediu, cam 30-40 minute.
Pofta buna!
O portie inseamna 4 chiftelute (160 gr).