Tarta pufoasa cu portocale
Ingrediente pentru 8 portii:
- Portocale – 854g (fara coaja, cam 4 bucati medii)
- Praf de copt, scazut in sodiu – 10g
- Esenta de vanilie, imitatie, fara alcool – 13g (1 lingura)
- Faina de grau, integrala – 200g
- Fructoza, inlocuitor de zahar – 150g
- Albus de ou – 125g
- Iaurt gras 2,8% grasime – 200g
Mod de preparare:
- Portocalele se curata de coaja si se impart in felii.
- Separat, intr-un vas, albusurile se bat spuma, apoi se adauga praful de copt, fructoza, esenta de vanilie, iaurtul si faina.
- Se mixeaza bine, sa nu ramana cocolase.
- O forma se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza frumos feliutele de portocale.
- Se toarna compozitia (“aluatul”) peste portocale.
- Se da la cuptor preincalzit, la foc mediu, iar la sfarsit mic, cam 2 ore.
Informatii nutritionale per 100 gr: Tarta dietetica cu portocale
Informatii nutritionale per portie (185 gr):
- 234.8 kcal
- 1.1 gr grasimi
- 51.1 gr carbohidrati
- 5.7 gr fibre
- 10.4 gr zaharuri
- 7.2 gr proteine