Ingrediente:
- 1,5 kg pulpa de porc
- 750 ml vin rosu, demi-sec
- 200 ml otet balsamic
- 3 linguri ulei masline
- 2 cepe
- usturoi, pisat
- foi de dafin
- boabe de piper
- 3 linguri miere
- sare
Mod de preparare:
- Se face marinada, amestecand toate ingredientele de mai sus.
- Usturoiul trebuie sa fie pisat. Se amesteca toate bine si se pun intr-un vas mai adanc.
- Se adauga carnea, in care se fac taieturi, in acele taieturi se pune usturoiul (ca sa se patrunda bine), si se lasa la frigider, acoperind vasul. Trebuie sa stea cel putin 12 ore la frigider.
- Marinada trebuie sa acopere bucata de carne.
- Dupa ce s-a marinat se pune intr-o tava si se da la foc mic, in cuptor.
- Din cand in cand, carnea de porc se stropeste cu marinada.
Se poate servi cu capere.
Stiu ca in dieta South Beach, faza 1, alcoolul este interzis.Dar in timpul prepararii alcoolul se evapora. As putea folosi putin vin la prepararea fripturilor si mancarurilor in faza 1?
Răspunde
Decembrie 17th, 2011 at 20:02
Buna,
Daca esti in faza I a dietei SB, din pacate nu poti folosi vin. Abia din faza II ai voie, ~ 110 gr/zi.
Răspunde