Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Pulpa porc marinata “Slabuta” (reteta Craciun)

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente:

  • 1,5 kg pulpa de porc
  • 750 ml vin rosu, demi-sec
  • 200 ml otet balsamic
  • 3 linguri ulei masline
  • 2 cepe
  • usturoi, pisat
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • 3 linguri miere
  • sare

Mod de preparare:

  1. Se face marinada, amestecand toate ingredientele de mai sus.
  2. Usturoiul trebuie sa fie pisat. Se amesteca toate bine si se pun intr-un vas mai adanc.
  3. Se adauga carnea, in care se fac taieturi, in acele taieturi se pune usturoiul (ca sa se patrunda bine), si se lasa la frigider, acoperind vasul. Trebuie sa stea cel putin 12 ore la frigider.
  4. Marinada trebuie sa acopere bucata de carne.
  5. Dupa ce s-a marinat se pune intr-o tava si se da la foc mic, in cuptor.
  6. Din cand in cand, carnea de porc se stropeste cu marinada.

Se poate servi cu capere.

1x1.trans Pulpa porc marinata Slabuta (reteta Craciun)

1x1.trans Pulpa porc marinata Slabuta (reteta Craciun)

Rulada din carne de porc cu ciuperci (reteta Craciun)

Cina, Pranz

Incepand cu acest articol deschid seria retetelor dietetice de craciun incercate in anul (craciun 2010) care tocmai ne-a parasit. 1x1.trans Rulada din carne de porc cu ciuperci (reteta Craciun)

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Carnea de porc se taie cubulete, care se sareaza si pipereaza dupa gust.
  2. Se da prin masina de tocat.
  3. Se amesteca cu usturoiul pisat, ardeiul uscat si paprika.
  4. O forma se tapeteaza cu hartie de copt, se aseaza amestecul de carne cu ciupercile intregi, presand bine.
  5. Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor, aprox. 1 ora.
  6. Dupa ce este gata, se scoate din forma si se lasa la racit.
  7. Rulada se inveleste in folie de aluminiu si se da la frigider peste noapte.
  8. A doua-treia zi, rulada este din ce in ce mai buna.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1050 gr de rulada, o portie are ~130 gr.

Informatii nutritionale Rulada din carne de porc cu ciuperci

1x1.trans Rulada din carne de porc cu ciuperci (reteta Craciun)

Chiftelute dietetice de porc

Cina, Pranz

Ingrediente:

  • carne de porc tocata (din pulpa de porc, degresata) - 375 gr
  • sare
  • piper
  • coriandru
  • marar uscat – 1/2 lingurita
  • ou – 1 bucata

Mod de preparare:

  1. Se amesteca bine toate ingredientele de mai sus.
  2. Se umezesc mainile pentru a forma chiftelutele de porc.
  3. Pe o tava se pune o foaie de hartie de copt si pe ea se aseaza chiftelutele gata formate.
  4. Se dau la cuptor, la foc mediu, cam 20-25 minute.

Pofta buna!

O chifteluta are ~16 gr.

Informatii nutritionale Chiftelute dietetice de porc

1x1.trans Chiftelute dietetice de porc