Ingrediente pentru 10 portii:
- sare de/pentru masa – 1.5gr
- branza negrasa 0% grasime – 875 gr
- broccoli, gatit, fiert, scurs de apa, cu sare – 425 gr
- conopida, gatita, fiarta, scursa de apa, cu sare – 830 gr
- ardei (rosu, congelat) – 160 gr
- ou de gaina, integral – 6 bucati
- cascaval cu grasime redusa, Cheddar sau Colby – 45 gr
Mod de preparare:
- Se ia un platou mare, se acopera cu hartie de copt.
- Se intinde toata branza de vaci cu mana si se niveleaza pana se obtine o suprafata perfect nivelata si de grosime egala.
- Se sareaza dupa gust.
- Pe mijloc, cu ajutorul broccoli se “deseneaza” litera “S”, in jurul ei “se infige” in branza conopida.
- Apoi se presara ardeiul gras rosu taiat cubulete.
- Deasupra se toarna ouale batute spuma si se presara cascavalul razuit.
Pofta buna!
Rezulta 1990 gr de tarta cu legume “Slabute”. O portie inseamna ~200 gr.