Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Sos Bolognese

Cina, Pranz

Sos Bolognese (ragu alla bolognese in limba italiana sau sauce bolognaise in limba franceza) este un sos pe baza de carne pentru paste, originar din Bologna, Italia.

Sos Bolognese poate fi folosit la pizza, paste, lasagne sau cannelloni.

Ingrediente pentru 8 portii:

  • carne tocata de vita 5% grasime – 635 gr
  • ceapa – 130 gr
  • usturoi – 12 gr (3 catei)
  • sare de/pentru masa – 1 gr
  • piper negru – 0.5 gr
  • rosii pasate – 400 gr
  • rosii decojite cubulete in suc propriu – 800 gr
  • ulei de masline extra virgin – 44.1 ml (4.5 linguri supa – medii)
  • morcovi, cruzi – 100 gr

Mod de preparare:

  1. Se prajesc ceapa, morcovul si usturoiul in uleiul de masline.
  2. Se adauga carnea macinata si se lasa la prajit, apoi se adauga rosiile.
  3. Se amesteca si se lasa la foc mediu 45 minute.
  4. Se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1660 gr sos.

Informatii nutritionale Sos Bolognese

1x1.trans Sos Bolognese

Sos Bechamel

Pranz

Sos Béchamel cunoscut sub numele de sos alb (Blanche sos) este unul dintre sosurile principale din bucataria franceza si este folosit in multe retete din bucataria italiana, de exemplu, lasagne.

Grosimea sosului final depinde de proportiile de lapte si faina.

Sosul Béchamel se foloseste pentru lasagne sau cannelloni.

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Se pune untul la incins si se presara faina.
  2. Se stinge cu lapte cate putin si se amesteca continuu.
  3. Se condimenteaza cu sare, piper.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 653 gr sos.

Informatii nutritionale Sos Bechamel

1x1.trans Sos Bechamel

Cannelloni cu sos bolognese

Pranz

Ingrediente pentru 10 portii:

  • cannelloni din grau dur – 436 gr
  • sos Bechamel – 653 gr
  • sos Bolognese – 1660 gr
  • mozzarella – 255 gr
  • oregano – 1 lingurita
  • rosii pasate – 100 gr

Mod de preparare:

  1. Se prepara sosurile Bechamel si Bolognese.
  2. Se tapeteaza tava cu hartie de copt.
  3. Cannelloni se fierb in apa cu sare, 4 minute. Se scurg de apa si se umplu cu sos bolognese.
  4. Se toarna un strat de sos Bechamel, un strat de sos Bolognese si se pune primul strat de cannelloni umplute.
  5. Se continua asezarea pe straturi.
  6. Peste fiecare strat se presara mozzarella razuita si oregano uscat.
  7. Deasupra se toarna sos Bechamel, rosii pasate, oregano si mozzarella.
  8. Se acopera cu o folie de aluminiu.
  9. Se pune la cuptor la 180 C, timp de 20 minute, dupa care se indeparteaza folia si se lasa la cuptor 10 minute.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 2780 gr cannelloni. O portie cannelloni are ~278 gr.

Informatii nutritionale Cannelloni cu sos bolognese

1x1.trans Cannelloni cu sos bolognese

Cannelloni cu urda “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Cannellonni (din grau dur) cu urda

Ingrediente pentru 11 portii:

  • cannelloni din faina din grau dur – 250 gr
  • urda – 250 gr
  • oua proaspete – 95 gr (2 bucati)
  • sare de/pentru masa – 6 gr (1 lingurita)
  • lapte pasteurizat 2,5% grasime – 100 ml
  • apa plata – 100 ml
  • cascaval 17% grasime, fara lactoza – 60 gr
  • marar – 60 gr

Mod de preparare:

  1. Se pun 2 l apa intr-un vas, la fiert. Cand apa da in clocot, se adauga 1 lingurita sare si se amesteca foarte bine.
  2. Dupa ce sarea s-a dizolvat, se adauga cannellonni. Se fierb 4 minute.
  3. Se scurg de apa si se rastoarna pe un platou.
  4. Intr-un castron, urda se amesteca cu ouale, sarea si mararul tocat marunt.
  5. Laptele se amesteca cu apa.
  6. Se ia un vas (de preferat de teflon sau yena), se toarna 100 ml de amestec lapte si apa.
  7. Cannelloni se umplu cu pasta de urda si se aseaza unul langa celalalt in vas.
  8. Peste primul strat se presara jumatate din cascavalul razuit.
  9. Se aseaza al doilea strat de cannelloni umplute.
  10. Se toarna 100 ml lapte cu apa si se presara cascavalul razuit ramas.
  11. Se da la cuptor, pentru 20-25 minute.
  12. Cand sunt gata, se scot din cuptor, se lasa putin la racit, dupa, se pot servi.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1535 gr. O portie, 2 cannelloni umpluti, are ~140 gr.

Informatii nutritionale Cannelloni cu urda “Slabuta”

1x1.trans Cannelloni cu urda Slabuta

Cannelloni cu branza de vaci “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Stiu, reteta originala cannelloni trebuie facuta cu carne. 1x1.trans Cannelloni cu branza de vaci Slabuta

Eu am facut cu branza de vaci si nu regret deloc, foarte bune, seamana mult cu o placinta cu branza, o placinta dietetica. 1x1.trans Cannelloni cu branza de vaci Slabuta

Ingrediente pentru 12 portii:

  • cannelonni din grau dur – 250 gr
  • branza proaspata de vaca 2% grasime – 800 gr
  • ceapa verde – 20 gr
  • marar – 25 gr
  • sare de/pentru masa – 6 gr
  • oua proaspete – 212 gr (4 bucati)
  • lapte de vaca pasteurizat 1,5% grasime – 200 ml
  • cascaval 17% grasime, fara lactoza – 130 gr

Mod de preparare:

  1. Se pun 2 l apa intr-un vas, la fiert. Cand apa da in clocot, se adauga 1 lingurita sare si se amesteca foarte bine.
  2. Dupa ce sarea s-a dizolvat, se adauga cannellonni. Se fierb 4 minute.
  3. Se scurg de apa si se rastoarna pe un platou.
  4. Intr-un castron, branza de vaca se amesteca cu ouale, sarea, mararul si ceapa verde tocate marunt.
  5. Se ia un vas (de preferat de teflon sau yena), se toarna 100 ml lapte.
  6. Cannelloni se umplu cu pasta de branza de vaci si se aseaza unul langa celalalt in vas.
  7. Peste primul strat se presara jumatate din cascavalul razuit.
  8. Se aseaza al doilea strat de cannelloni umplute.
  9. Se toarna 100 ml lapte si se presara cascavalul razuit ramas.
  10. Se da la cuptor, pentru 20-25 minute.
  11. Cand sunt gata, se scot din cuptor, se lasa putin la racit, dupa, se pot servi.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1687 gr. O portie, 2 cannelloni umpluti, are ~140 gr.

Informatii nutritionale Cannelloni cu branza de vaci “Slabuta”

1x1.trans Cannelloni cu branza de vaci Slabuta