Cannellonni (din grau dur) cu urda
Ingrediente pentru 11 portii:
- cannelloni din faina din grau dur – 250 gr
- urda – 250 gr
- oua proaspete – 95 gr (2 bucati)
- sare de/pentru masa – 6 gr (1 lingurita)
- lapte pasteurizat 2,5% grasime – 100 ml
- apa plata – 100 ml
- cascaval 17% grasime, fara lactoza – 60 gr
- marar – 60 gr
Mod de preparare:
- Se pun 2 l apa intr-un vas, la fiert. Cand apa da in clocot, se adauga 1 lingurita sare si se amesteca foarte bine.
- Dupa ce sarea s-a dizolvat, se adauga cannellonni. Se fierb 4 minute.
- Se scurg de apa si se rastoarna pe un platou.
- Intr-un castron, urda se amesteca cu ouale, sarea si mararul tocat marunt.
- Laptele se amesteca cu apa.
- Se ia un vas (de preferat de teflon sau yena), se toarna 100 ml de amestec lapte si apa.
- Cannelloni se umplu cu pasta de urda si se aseaza unul langa celalalt in vas.
- Peste primul strat se presara jumatate din cascavalul razuit.
- Se aseaza al doilea strat de cannelloni umplute.
- Se toarna 100 ml lapte cu apa si se presara cascavalul razuit ramas.
- Se da la cuptor, pentru 20-25 minute.
- Cand sunt gata, se scot din cuptor, se lasa putin la racit, dupa, se pot servi.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 1535 gr. O portie, 2 cannelloni umpluti, are ~140 gr.