Stiu, reteta originala cannelloni trebuie facuta cu carne.
Eu am facut cu branza de vaci si nu regret deloc, foarte bune, seamana mult cu o placinta cu branza, o placinta dietetica.
Ingrediente pentru 12 portii:
- cannelonni din grau dur – 250 gr
- branza proaspata de vaca 2% grasime – 800 gr
- ceapa verde – 20 gr
- marar – 25 gr
- sare de/pentru masa – 6 gr
- oua proaspete – 212 gr (4 bucati)
- lapte de vaca pasteurizat 1,5% grasime – 200 ml
- cascaval 17% grasime, fara lactoza – 130 gr
Mod de preparare:
- Se pun 2 l apa intr-un vas, la fiert. Cand apa da in clocot, se adauga 1 lingurita sare si se amesteca foarte bine.
- Dupa ce sarea s-a dizolvat, se adauga cannellonni. Se fierb 4 minute.
- Se scurg de apa si se rastoarna pe un platou.
- Intr-un castron, branza de vaca se amesteca cu ouale, sarea, mararul si ceapa verde tocate marunt.
- Se ia un vas (de preferat de teflon sau yena), se toarna 100 ml lapte.
- Cannelloni se umplu cu pasta de branza de vaci si se aseaza unul langa celalalt in vas.
- Peste primul strat se presara jumatate din cascavalul razuit.
- Se aseaza al doilea strat de cannelloni umplute.
- Se toarna 100 ml lapte si se presara cascavalul razuit ramas.
- Se da la cuptor, pentru 20-25 minute.
- Cand sunt gata, se scot din cuptor, se lasa putin la racit, dupa, se pot servi.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 1687 gr. O portie, 2 cannelloni umpluti, are ~140 gr.