Placinta cu branza si dovlecei in straturi “Slabuta”
31 Iulie, 2010Cina, Mic dejun, Pranz, Retete "Slabuta"Ingrediente pentru 8 portii:
- dovlecei – 945 gr
- branza proaspata de vaca 2% grasime – 500 gr
- oua proaspete – 3 bucati
- cascaval 17% grasime, fara lactoza – 70 gr
- sare de/pentru masa – 1 gr
- piper negru – 0.5 gr
Mod de preparare:
- Dovleceii se spala si se dau pe razatoare.
- O forma de copt se tapeteaza cu hartie de copt.
- Se aseaza un strat de dovlecei, se preseaza bine, se sareaza si pipereaza.
- Deasupra se aseaza branza de vaci.
- Iarasi urmeaza un strat de dovlecei si tot asa pana la ultimul strat.
- Deasupra se toarna ouale batute spuma.
- Se presara cascaval razuit.
- Se da la cuptor pentru 45 minute, la foc mediu.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 2060 gr placinta. O portie de placinta cu branza si dovlecei are ~255 gr.