Ingrediente pentru 9 portii:
- carne de curcan, pui (pana in 16 saptamani), piept, carne macra, cruda – 395 gr
- dovlecei – 480 gr
- varza – 535 gr
- rosii, coapte – 800 gr
- praf (pudra) de cimbru macinat – 1.4 gr
- sare de/pentru masa – 1.8 gr
- piper negru – 0.42 gr
- condimente, oregano (sovarf) uscat – 0.9 gr
- ceapa – 318 gr
Mod de preparare:
- Frunzele de varza se pun intr-o cratita, iar deasupra se toarna apa fiarta. Se acopera vasul si se lasa asa pana se inmoaie frunzele de varza.
- Carnea de curcan se da prin masina de tocat, la fel si dovleceii cu ceapa.
- Se amesteca cu sare, piper si cimbru.
- Frunzele de varza dupa ce s-au inmuiat se umplu cu pasta de carne, se ruleaza ca sarmalele si se pun intr-un vas yena.
- Separat se dau pe razatoare rosiile, se arunca cojile.
- Se amesteca cu putina sare si oregano.
- Se toarna deasupra sarmalelor si se da la cuptor.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 2230 gr. O portie de sarmale fara orez (5 sarmale) are ~250 gr.