De cand poftesc la sarmale… Si tot de atunci, aproape luna de luna, imi zic: … gata weekend-ul acesta mi le fac, dar iar mai apare cate ceva si sarmalele trec nici macar pe locul 2, ci pe 10. Si cum pentru a face sarmalute asa cum imi plac mie, adica micute, iti trebuie mult timp, asa au trecut multe luni fara sarmale.
Dar acum este mama care m-a ajutat si le-am terminat foarte repede. :)
Foarte bune, deloc nu le lipseste orezul, dietetice si satioase sarmalutele mele. Poftiti la masa!
Ingrediente pentru 6 portii:
- carne porc fara grasime – 990 gr
- ciuperci – 303 gr
- ceapa – 69 gr
- ceapa verde – 52 gr
- foi vita de vie – 533 gr
- ulei masline – 1 lingura
- sare, piper – dupa gust
- piure de rosii (obtinut prin tocarea rosiilor proaspete) – 150 gr
Mod de preparare:
- Carnea de porc se da prin masina de tocat impreuna cu ciupercile si ceapa.
- Intro tigaia incinsa se pune 1 lingura ulei de masline si se prajeste putin compozitia obtinuta.
- Dupa ce se ia de pe foc, se amesteca cu ceapa verde taiata rondele, sare si piper.
- Foile de vita de vie se pun pentru cateva minute in apa fiarta.
- Cand se inchid la culoare, se scot si se scurg de apa.
- Se rup coditele frunzelor si incepe procesul de preparare al sarmalelor.
- Se impaturesc cu pasta si se aseaza intr-un vas yena.
- Cand sunt gata facute, deasupra se toarna cam 150 gr de piure de rosii amestecat cu 50 gr apa si se da la cuptor. Deasupra se pune si capacul.
- Cand sosul de rosii da in clocot, se scoate capacul si se da focul mic. Sarmalele se tin la cuptor pana sunt gata.
Pofta buna!
Se servesc cu putina smantana slaba sau chefir.
O portie are 10-12 sarmale, iar o sarma cantareste ~ 17-20 gr.