Ingrediente pentru 8 portii:
- pudra/praf de budinca cu aroma de vanilie – 40 gr
- pudra/praf de budinca cu aroma de capsuni – 40 gr
- lapte pasteurizat UHT 0,3% grasime – 1000 ml
- fructoza – 60 gr
- coacaze negre – 130 gr
Mod de preparare:
- Praful de budinca de vanilie se amesteca cu 30 gr de fructoza si 4 linguri de lapte.
- Separat, praful de budinca de capsuni se amesteca tot cu 30 gr de fructoza si 4 linguri de lapte.
- Laptele ramas (din 1000 ml) se pune pe foc. Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc. Se imparte in 2 cantitati egale.
- O parte din laptele fiert se amesteca cu budinca de vanilie
- Se pune la foc mic si se amesteca continuu, cam 2 minute.
- Intr-o forma de budinca, spalata in apa rece, se toarna compozitia obtinuta. Se pune deoparte.
- Laptele ramas se amesteca cu budinca de capsuni. Se pune la foc mic si se amesteca continuu, cam 2 minute.
- Se toarna peste budinca de vanilie.
- Deasupra se pun coacazele negre si se lasa la intarit.
- Dupa 3-4 ore, se rastoarna budinca si poate fi servita.
Puteti face si cu alte fructe sau in alte moduri budinca, fiti creativi.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus au rezultat 1360 gr de budinca. O portie are 170 gr.