Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Hering cu legume, la cuptor

Cina, Pranz

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Hering se spala, se curata si se sareaza.
  2. Ciupercile se spala si se taie felii.
  3. Ceapa se taie rondele.
  4. Rosiile se dau pe razatoare.
  5. Pestele se aranjeaza intr-un vas yena.
  6. Deasupra se toarna rosiile, ceapa rondele si ciupecile taiate.
  7. Se condimenteaza cu oregano si se da la cuptor, pentru 30 minute.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1680 gr hering cu legume. O portie are ~420 gr.

Informatii nutritionale Hering cu legume, la cuptor

1x1.trans Hering cu legume, la cuptor

Ciocolata dietetica

Gustari

Multumesc slabutei Dorutza pentru inspiratie. 1x1.trans Ciocolata dietetica Ciocolata a iesit foarte buna.

Ingrediente pentru 20 portii:

Mod de preparare:

  1. Laptele praf se amesteca cu cacao.
  2. Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul brut. Se amesteca pana se dizolva zaharul. Cand incepe sa fiarba, siropul va face o spuma alba. Din acest moment, in functie de cat fierbeti siropul asa va iesi ciocolata. Daca o vreti mai moale si “cauciucoasa” faceti un sirop subtirel. Daca vreti o ciocolata faramicioasa faceti un sirop gros, ca mierea aproape.
  3. Cand siropul este gata, se stinge focul si se adauga laptele praf in cateva transe, pana se omogenizeaza bine.
  4. Se sdauga untul (topit un pic) si esenta de rom si vanilie, si se amesteca bine.
  5. Se punem repede compozitia intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt si se niveleaza cu dosul unei linguri, inmuiata frecvent in apa rece.
  6. Dupa ce s-a racit, se da la frigider pana se intareste.
  7. Daca ati facut siropul subtire va trebui sa o lasati peste noapte sa se intareasca, daca insa ati facut siropul gros va dura doar 2-3 ore pana sa o puteti taia.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 640 gr ciocolata. O portie de ciocolata dietetica are ~32 gr.

Informatii nutritionale Ciocolata dietetica

1x1.trans Ciocolata dietetica

Tarta ciuperci

Cina, Pranz

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Ciupercile se spala si se taie felii.
  2. O forma se tapeteaza cu hartie de copt.
  3. Se aseaza primul strat de ciuperci, se sareaza.
  4. Deasupra se presara cascaval razuit.
  5. Se aseaza al doilea strat de ciuperci si cascaval razuit.
  6. Deasupra se pune oregano uscat.
  7. Se da la cuptor pentru 25 minute, foc mediu.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 793 gr tarta. O portie tarta de ciuperci are ~170 gr.

Informatii nutritionale Tarta ciuperci

1x1.trans Tarta ciuperci

Cannelloni cu urda “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Cannellonni (din grau dur) cu urda

Ingrediente pentru 11 portii:

  • cannelloni din faina din grau dur – 250 gr
  • urda – 250 gr
  • oua proaspete – 95 gr (2 bucati)
  • sare de/pentru masa – 6 gr (1 lingurita)
  • lapte pasteurizat 2,5% grasime – 100 ml
  • apa plata – 100 ml
  • cascaval 17% grasime, fara lactoza – 60 gr
  • marar – 60 gr

Mod de preparare:

  1. Se pun 2 l apa intr-un vas, la fiert. Cand apa da in clocot, se adauga 1 lingurita sare si se amesteca foarte bine.
  2. Dupa ce sarea s-a dizolvat, se adauga cannellonni. Se fierb 4 minute.
  3. Se scurg de apa si se rastoarna pe un platou.
  4. Intr-un castron, urda se amesteca cu ouale, sarea si mararul tocat marunt.
  5. Laptele se amesteca cu apa.
  6. Se ia un vas (de preferat de teflon sau yena), se toarna 100 ml de amestec lapte si apa.
  7. Cannelloni se umplu cu pasta de urda si se aseaza unul langa celalalt in vas.
  8. Peste primul strat se presara jumatate din cascavalul razuit.
  9. Se aseaza al doilea strat de cannelloni umplute.
  10. Se toarna 100 ml lapte cu apa si se presara cascavalul razuit ramas.
  11. Se da la cuptor, pentru 20-25 minute.
  12. Cand sunt gata, se scot din cuptor, se lasa putin la racit, dupa, se pot servi.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1535 gr. O portie, 2 cannelloni umpluti, are ~140 gr.

Informatii nutritionale Cannelloni cu urda “Slabuta”

1x1.trans Cannelloni cu urda Slabuta

Supa crema de ciuperci “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Ciupercile se spala si se toaca marunt.
  2. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in 2 linguri medii de ulei de masline.
  3. Cand ceapa se rumeneste, se adauga ciupercile si se prajesc, la foc mediu, amestecand continuu.
  4. Se pune tigaia deoparte pentru racit. Cand s-a racit, se da prin blender.
  5. Apa se pune la fiert, cand da in clocot, se adauga “piure” de ciuperci si se amesteca.
  6. Se da focul mai mic si treptat se incorporeaza frisca, amestecand continuu.
  7. Se sareaza dupa gust.
  8. Se amesteca pana da in clocot, apoi se stinge.
  9. Supa se serveste cu crutoane.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1260 gr supa crema de ciuperci. O portie supa are ~315 gr.

Informatii nutritionale Supa crema de ciuperci “Slabuta”

1x1.trans Supa crema de ciuperci Slabuta