Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Tort dietetic, cu lapte de pasare, “Slabuta”

Gustari, Mic dejun, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 10 persoane:

  • gelatina alimentara rapid dizolvabila – 30 gr
  • caise – 205 gr
  • iaurt natur – 140 gr
  • lapte UHT degresat 0,5% grasime, imbogatit cu vitamine (A, E si D3) – 60 ml
  • cacao, continut scazut de grasimi – 5 gr
  • ou de gaina – 100 gr (2 bucati)
  • praf de copt, scazut in sodiu – 6 gr
  • faina integrala de grau – 105 gr
  • fructoza – 113 gr
  • albus de ou – 240 gr (8 bucati)
  • piersici – 210 gr

Mod de preparare blat:

  1. Cele 2 oua se separa in galbenusuri si albusuri.
  2. Galbenusurile impreuna cu 13 gr fructoza se mixeaza pana fac spuma.
  3. Separat se amesteca praful de copt cu faina.
  4. Se adauga galbenusurile spuma si laptele.
  5. Se mixeaza iar, foarte bine.
  6. La sfarsit se adauga albusurile facute spuma cu mixerul.
  7. Intr-o forma de copt (cu lateral detasabil), tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor preincalzit la 220 C, la foc mediu.
  8. Dupa ce este gata blatul, se pune la racit, se elibereaza forma, pentru ca va fi folosita pentru obtinerea laptelui de pasare.

Mod de preparare lapte de pasare:

  1. Albusurile (8 bucati) se amesteca cu  restul de fructoza (100 gr) si se bat cu mixerul la viteza mare, pana se tripleaza volumul lor.
  2. Gelatina se dizolva conform retetei (la a mea era proportia asa, 15 gr gelatina la 100 ml apa rece si lasat asa 20 minute).
  3. Dupa, albusurile batute spuma se amesteca cu gelatina dizolvata si se pun pe foc mic amestecand mereu, pana se topeste toata gelatina.
  4. Se ia de pe foc, in nici un caz nu se aduce la fierbere.
  5. Se toarna in vasul cu peretii detasabili, in care am copt blatul, si se da la frigider.
  6. Cand s-a intarit laptele de pasare (cam 1-1.30 ora) se scot peretii formei si se aseaza laptele de pasare pe blatul, uns cu iaurt si feliutele de piersici.
  7. Deasupra laptelui de pasare se aseaza feliute de caise. Iar deasupra se presara cacao.
  8. Se tine la frigider tortul.

Este un tort delicios, putin caloric si are multe proteine. 1x1.trans Tort dietetic, cu lapte de pasare, Slabuta Se orneaza tortul cu frunze de menta.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1410 gr tort. O portie, 1 felie, are ~140 gr.

Informatii nutritionale Tort dietetic, cu lapte de pasare, “Slabuta”

1x1.trans Tort dietetic, cu lapte de pasare, Slabuta

Paine proteica de tarate “Slabuta”

Cina, Mic dejun, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. In 500 ml apa calduta se pune fructoza, drojdia, toata tarata si 225 gr faina. Se amesteca bine.
  2. Se pune intr-un loc cald (cuptor putin incalzit), pentru 45 minute.
  3. Se adauga uleiul, sarea si restul de faina, se amesteca bine si iar se da la cald pana creste bine.
  4. Dupa, se ia o forma, se pune hartie de copt, se toarna compozitia, fara a mai framanta aluatul si se da la cuptor, 10-15 minute la foc mare, pana se face coaja si dupa cam 50 minute la foc mic. Mai verificati cu un cutit daca este gata.
  5. Se scoate din cuptor, se stropeste cu putina apa deasupra si se acopera cu un prosop.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 867 gr paine.

Informatii nutritionale Paine proteica “Slabuta”

1x1.trans Paine proteica de tarate Slabuta

Inghetata de menta “Visul Slabutei”

Gustari, Retete "Slabuta"

Cat am stat la parintii mei, o vecina ne-a tot adus menta proaspata de la ea din gradina. 1x1.trans Inghetata de menta Visul Slabutei

Cu atata menta in casa, m-am pus pe creatie si cum inghetata nu mancasem demult, am facut acest deliciu. Cand a dat in clocot apa, in care am pus menta, puteai sa innebunesti de la aroma care s-a raspandit in toata casa… 1x1.trans Inghetata de menta Visul Slabutei

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Menta proaspata, taiata marunt, se pune in 500 ml de apa si se fierbe impreuna cu 150 gr de fructoza.
  2. Cand incepe sa fiarba, se da focul mai incet si se mai tine pe foc 3-4 minute.
  3. Dupa, se lasa la racit.
  4. Dupa ce s-a mai racit, se limpezeste siropul de menta printr-o sita si se punel la frigider.
  5. Separat frisca se bate cu mixerul pana devine mai cremoasa.
  6. Laptele se bate cu galbenusul, dupa, se amesteca cu frisca si se pune pe foc, amestecand incet pana se ingroasa compozitia.
  7. Siropul de menta se amesteca cu sucul de la 1 portocala si sucul de la 1 lamaie.
  8. Apoi, se amesteca si cu frisca + lapte, fistic, se toarna intr-o forma si se da la congelator.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 1170 gr de inghetata. O portie de inghetata are ~150 gr.

Informatii nutritionale Inghetata de menta “Visul Slabutei”

1x1.trans Inghetata de menta Visul Slabutei

Chiftele “Mingiutele Slabutei”

Cina, Mic dejun, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 5-6 portii:

Mod de preparare:

  1. Conopida se fierbe 5 minute in apa sarata.
  2. Dupa, se scurge de apa si se taie in cubulete mici.
  3. Carnea, usturoiul si ceapa se dau prin masina de tocat.
  4. Se amesteca cu conopida, oua, sare, piper.
  5. Se formeaza chiftelutele, cu mainile umezite in apa rece.
  6. Se pun pe o tava cu hartie de copt si se da la cuptor cam 40 min, la foc mediu.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus se primesc 22 de chiftele (1008 gr). O chifteluta are ~45 gr.

Informatii nutritionale Chiftele “Mingiutele Slabutei”

1x1.trans Chiftele Mingiutele Slabutei

Ciuperci innabusite

Cina, Pranz

Ingrediente pentru 8 portii:

Mod de preparare:

  1. Ciupecile se spala bine. Se lasa la scurs.
  2. Intr-un castron se pune uleiul de masline si ceapa tocata marunt.
  3. Cand ceapa devine rumena, se adauga ciupercile intregi.
  4. Se amesteca bine, se sareaza, se pune un capac peste si se tine la foc mic, cam 20 minute.
  5. Dupa, se adauga usturoiul pisat si frunzele de patrunjel taiate marunt.
  6. Se mai tine 10 minute pe foc.

Este o garnitura dietetica (chiar si de post) ideala pentru peste, carne.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus au rezultat 1590 gr de ciuperci innabusite. O portie are ~200 gr.

Informatii nutritionale Ciuperci innabusite

1x1.trans Ciuperci innabusite