Ingrediente pentru 8 portii:
- ciuperci champignon crude – 1500 gr
- ulei de masline extra virgin -49.2 ml (3 linguri)
- usturoi – 25 gr
- sare de/pentru masa – 1.5 gr
- ceapa – 225 gr
- frunze de patrunjel – 10 gr
Mod de preparare:
- Ciupecile se spala bine. Se lasa la scurs.
- Intr-un castron se pune uleiul de masline si ceapa tocata marunt.
- Cand ceapa devine rumena, se adauga ciupercile intregi.
- Se amesteca bine, se sareaza, se pune un capac peste si se tine la foc mic, cam 20 minute.
- Dupa, se adauga usturoiul pisat si frunzele de patrunjel taiate marunt.
- Se mai tine 10 minute pe foc.
Este o garnitura dietetica (chiar si de post) ideala pentru peste, carne.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus au rezultat 1590 gr de ciuperci innabusite. O portie are ~200 gr.