Ingrediente:
- tarate de grau – 145 gr
- faina integrala din grau – 355 gr
- drojdie uscata – 5 gr
- ulei de masline extra virgin – 19.6 ml (2 linguri medii)
- sare de/pentru masa – 5 gr
- fructoza – 10 gr
- apa plata – 500 ml
Mod de preparare:
- In 500 ml apa calduta se pune fructoza, drojdia, toata tarata si 225 gr faina. Se amesteca bine.
- Se pune intr-un loc cald (cuptor putin incalzit), pentru 45 minute.
- Se adauga uleiul, sarea si restul de faina, se amesteca bine si iar se da la cald pana creste bine.
- Dupa, se ia o forma, se pune hartie de copt, se toarna compozitia, fara a mai framanta aluatul si se da la cuptor, 10-15 minute la foc mare, pana se face coaja si dupa cam 50 minute la foc mic. Mai verificati cu un cutit daca este gata.
- Se scoate din cuptor, se stropeste cu putina apa deasupra si se acopera cu un prosop.
Pofta buna!
Din ingredientele de mai sus rezulta 867 gr paine.