Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Mancare de mazare, de post

Cina, Pranz

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Se ia un castron, se pune pe foc, se adauga uleiul de masline si ceapa taiata marunt.
  2. Cand ceapa devine rumena, se adauga mazarea congelata, se amesteca bine si se face focul mediu.
  3. Se tine la innabusit cam 15-20 minute.
  4. Se sareaza si pipereaza dupa gust.
  5. Se adauga rosiile pasate, se amesteca si se tine pe foc mic pana este gata.

Pofta buna!

O portie are ~260 gr.

Informatii nutritionale Mancare de mazare, de post

Mar (Ionatan) copt cu sirop de agave

Gustari

Iata un desert dietetic, o reteta de post si o gustare delicioasa. 1x1.trans Mar (Ionatan) copt cu sirop de agave

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Merele se spala si li se fac gropite, cu un cutit, pe ambele parti.
  2. Se aseaza pe un platou cu hartie de copt.
  3. In gropita se toarna sirop de agave, se presara scortisoara.
  4. Se dau la cuptor, se tin pana devin moi.

Pofta buna!

Un mar copt are ~88 gr.

Informatii nutritionale Mar (Ionatan) copt cu sirop de agave

1x1.trans Mar (Ionatan) copt cu sirop de agave

Mar (verde) copt cu miere

Gustari

Iata un desert dietetic, o reteta de post si o gustare delicioasa.

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Merele se spala si li se fac gropite, cu un cutit, pe ambele parti.
  2. Se aseaza pe un platou cu hartie de copt.
  3. In gropita se pune miere de salcam, se presara scortisoara.
  4. Se dau la cuptor, se tin pana devin moi.

Pofta buna!

Un mar copt are ~160 gr.

Informatii nutritionale Mar (verde) copt cu miere

1x1.trans Mar (verde) copt cu miere

Humus “South Beach”

Cina, Pranz

Reteta de humus se potriveste pentru dieta South Beach, ca sursa de inspiratie mi-a servit acest articol.

Am facut pentru prima data acest fel de mancare si sa va spun sincer, eu nu imi aduc aminte sa fi mancat vreodata humus. 1x1.trans Humus South Beach

Nu stiu de ce, m-am tot ferit de tot ce inseamna boabe uscate (fasole, mazare, naut, etc).

Am fost suprinsa sa descopar un gust nou, aromat si ceva mai neobisnuit pentru papilele mele gustative. 1x1.trans Humus South Beach

Reteta de humus poate fi mancata si in perioada postului.

Ingrediente pentru 4 portii:

Mod de preparare:

  1. Nautul se pune peste noapte la inmuiat.
  2. Se fierbe cam 40 minute, se verifica daca a devenit moale si se sfarama.
  3. Se varsa, separat, apa in care a fiert si se pune deoparte la racit.
  4. Se spala ceapa verde; se curata usturoiul.
  5. Cand nautul s-a racit, se pune in blender impreuna ceapa verde si usturoiul.
  6. Trebuie sa se obtina o pasta, daca este prea uscat se mai adauga din apa pusa deoparte.
  7. Apoi, se adauga sarea, boiaua, uleiul de masline, zeama de lamaie.
  8. Se amesteca bine.
  9. Deasupra se presara frunzele de patrunjel tocate marunt.

Pofta buna!

O portie are 200 gr.

Informatii nutritionale Humus

1x1.trans Humus South Beach

Mancare scazuta de cartofi cu fasole verde

Cina, Pranz

Mancarica scazuta de cartofi cu fasole verde, reteta de post

Ingrediente:

  • Fasole verde – 765 gr
  • Ulei de masline – 45 ml (3 linguri)
  • Cartofi – 1240 gr
  • Ceapa – 175 gr
  • Pasta tomate – 50 gr
  • Sare de masa – 6 gr (1 lingurita)
  • Marar, uscat – 2 gr
  • Apa plata – 500 ml

Mod de preparare:

  1. Se pune la calit, intr-o cratita, cu 3 linguri de ulei, ceapa tocata  marunt.
  2. Cand ceapa devine rumena se adauga cartofii taiati felii si fasolea verde (congelata sau proaspata). Se lasa putin la foc mic.
  3. Se amesteca din cand in cand.
  4. Separat se amesteca 2 linguri de tomate cu 500 ml de apa si 1 lingurita de sare.
  5. Se adauga acest amestec in cratita.
  6. Mancarica se gateste la foc mic, timp de 1 ora, pana cand cartofii devin moi si se sfarama.
  7. La sfarsit se adauga mararul.

Pofta buna!

Informatii nutritionale per 100 gr de mancarica:

  • 71.90 kcal
  • 1.80 gr proteine
  • 2.06 gr grasimi
  • 11.89 gr carbohidrati
  • 1.27 gr fibre
  • 101.69 mg sodiu
  • 0.42 gr zahar

1x1.trans Mancare scazuta de cartofi cu fasole verde