Ingrediente pentru 4 portii:
- oua de prepelita – 200 gr (20 bucati)
- apa plata – 250 ml
- otet de mere – 125 ml
- piper negru – 10 boabe
- scortisoara – 1 gr
- fructoza – 10 gr
- sare de/pentru masa – 4 gr (1 lingurita fara varf)
- usturoi – 16 gr ( 3 catei)
- coriandru, seminte – 2 gr
Mod de preparare:
- Apa se amesteca cu otetul, fructoza, scortisoara, boabele de piper, sarea si coriandru.
- Se curata cateii de usturoi.
- Ouale de prepelita se fierb cam 10 minute.
- Dupa, se pun deoparte la racit.
- Se decojesc si se pun intr-un borcan.
- Deasupra se toarna marinada.
- Se pun cateii de usturoi taiati in 4.
- Borcanul se inchide cu un capac si se pune la frigider pentru 3-4 zile.
- Dupa 3-4 zile, ouale de prepelita marinate pot fi servite.
Pofta buna!
O portie de oua de prepelita marinate (5 bucati) are ~50 gr.