Ingrediente pentru 6 portii:
- conopida, proaspata – 365 gr
- dovlecei – 337 gr
- ciuperci champignon crude – 240 gr
- ou de gaina – 115 gr (2 bucati)
- sunca vita – 80 gr
- mozzarella cu busuioc – 250 gr
- ceapa verde – 24 gr
- sare de/pentru masa – 3 gr
- marar – 15 gr
Mod de preparare:
- Conopida se taie in buchetele.
- Se pune un castron cu apa si sare la fiert. Cand apa da in clocot, se adauga conopida, care se fierbe cam 10 minute.
- Se scurge de apa si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se da la blender pana se obtine o pasta.
- Dovleceii se dau pe razatoare si se pun intr-un castron pe foc, amestecand continuu.
- Dupa 15-20 minute se pun intr-o sita la scurs.
- Dovleceii se amesteca cu conopida. Se sareaza dupa gust. Se amesteca cu 2 oua.
- Se tapeteaza o forma cu hartie de copt si se varsa compozitia obtinuta.
- Mozzarella se da pe razatoare si se presara jumatate peste “blat”.
- Ciupercile se taie felii si se pun deasupra.
- Ceapa verde se taie inele si se presara.
- Sunca de vita se taie in cubulete si se pune deasupra.
- Restul de mozzarella se presara; mararul tocat marunt se pune deasupra.
- Pizza se da la cuptor, la foc mediu, pentru 45 minute.
Pofta buna!