Slabuta.ro - Descoperă slăbuţa din tine! Vino alături de mine pe Slabute.ro!
Semneaza alaturi de mine Prima Petitie Nationala Pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa.
Au semnat 37.207 oameni.
Semneaza aici »
Contoarele Sănătaţii. Împreună promovăm stilul de viaţă sănătos în România şi obţinem rezultate. Te invit să te alături nouă. Clic aici.
Numar slabute inregistrate in comunitate membri
comunitate

56.307
Calorii arse calorii
arse

217.323.350
Minute exercitii minute
exerciţii

55.627.126
Kilograme slabite kg slăbite
sănătos

47.082
Apa consumata pahare de
apă

590.352
Calorii alimente info
alimente

22.944

Pizza “Slabuta” cu blat din seminte de in

Cina, Mic dejun, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 4 portii:

  • seminte in – 65 gr
  • sunca vita – 90 gr
  • cascaval Posehonie cu cheag tare – 112 gr
  • sare de/pentru masa – 0.3 gr
  • ceapa – 52 gr
  • rosii – 135 gr
  • masline verzi umplute cu somon – 55 gr
  • ou de gaina – 3 bucati

Mod de preparare blat:

  1. Semintele de in macinate se amesteca cu sare si oua.
  2. Trebuie sa se obtina o masa omogena.
  3. Se pune o tigaie de teflon pe foc, cand este suficient de fierbinte se toarna compozitia obtinuta, se intinde pe toata suprafata tigaii si se lasa la prajit, la foc mic.
  4. Cand este gata, se intoarce pe partea cealalta.

Mod de preparare pizza:

  1. Se pune blatul pe un platou de copt, deasupra se presara cascavalul razuit (50 gr), apoi ceapa taiata inele, rosiile, maslinele, sunca.
  2. Deasupra se presara restul de cascaval si se da la cuptor pentru 30 min, la foc mediu.

Pofta buna! Se serveste numai calda.

Rezulta 415 gr de pizza. O portie are ~ 105 gr.

Informatii nutritionale Pizza “Slabuta” cu blat din seminte de in

1x1.trans Pizza Slabuta cu blat din seminte de in

Pizza dietetica “Slabuta”

Cina, Mic dejun, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 6 portii:

Aluat:

Umplutura:

Mod de preparare:

  1. Faina de spelta (80 gr) cu taratele se pun intr-un vas, dupa se adauga sarea si uleiul.
  2. Separat intr-un vas se toarna apa calda. Se adauga siropul de agave, drojdia uscata (sau drojdia proaspata), se amesteca si se lasa 15 min.
  3. Amestecul de drojdie se toarna in vasul in care am pus faina, se framanta un aluat moale care se ia usor de maini. Se acopera cu un prosop si se lasa la temperatura camerei in jur de 30 de min.
  4. In acest timp, aluatul trebuie sa se mareasca in volum.
  5. Dupa acest timp se amesteca aluatul cu restul de faina si se intinde cu ajutorul unei linguri pe o tava tapetata cu hartie de copt.
  6. Se unge cu ketchup.
  7. Deasupra se pune ceapa taiata rondele, ciupercile, sunca, maslinele si mozzarella.
  8. Se da la cuptor pentru 25 minute.

Pofta buna!

Din ingredientele de mai sus rezulta 990 gr pizza. O portie pizza are ~165 gr.

Informatii nutritionale Pizza dietetica “Slabuta”

1x1.trans Pizza dietetica Slabuta

Pizza fara aluat (II) “Slabuta”

Cina, Mic dejun, Pranz, Retete "Slabuta"

Ingrediente pentru 6 portii:

Mod de preparare:

  1. Conopida se taie in buchetele.
  2. Se pune un castron cu apa si sare la fiert. Cand apa da in clocot, se adauga conopida, care se fierbe cam 10 minute.
  3. Se scurge de apa si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se da la blender pana se obtine o pasta.
  4. Dovleceii se dau pe razatoare si se pun intr-un castron pe foc, amestecand continuu.
  5. Dupa 15-20 minute se pun intr-o sita la scurs.
  6. Dovleceii se amesteca cu conopida. Se sareaza dupa gust. Se amesteca cu 2 oua.
  7. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt si se varsa compozitia obtinuta.
  8. Mozzarella se da pe razatoare si se presara jumatate peste “blat”.
  9. Ciupercile se taie felii si se pun deasupra.
  10. Ceapa verde se taie inele si se presara.
  11. Sunca de vita se taie in cubulete si se pune deasupra.
  12. Restul de mozzarella se presara; mararul tocat marunt se pune deasupra.
  13. Pizza se da la cuptor, la foc mediu, pentru 45 minute.

Pofta buna!

Informatii nutritionale Pizza fara aluat (II) “Slabuta”

1x1.trans Pizza fara aluat (II) Slabuta

Pizza fara aluat “Slabuta”

Cina, Pranz, Retete "Slabuta"

In ziua a 4-a de South Beach m-a lovit o mare pofta de pizza. 1x1.trans Pizza fara aluat Slabuta

Cum aluat, in general fainoase, nu este permis, a trebuit sa imi potolesc pofta cu ceva care sa fie conform cu dieta, dar si sa imi placa.

Asa ca, aluatul de pizza “Slabuta” are ingredientul-baza – ciupercile. 1x1.trans Pizza fara aluat Slabuta

Pizza a fost foarte buna, iar slabuta Eirene a incantat toata familia cu ea. 1x1.trans Pizza fara aluat Slabuta (link 1 si 2)

Ma bucur foarte mult ca le-a placut.

Ingrediente pentru 4 portii:

  • oua (bio) proaspete de tara – 100 gr (2 bucati)
  • mozzarella (bio) (facuta de mine) – 95 gr
  • ciuperci champignon crude – 500 gr
  • rosii – 150 gr
  • ceapa verde – 15 gr
  • marar  – 20 gr
  • sare de masa dupa gust
  • piper negru dupa gust
  • masline negre feliate – 50 gr

Mod de preparare:

  1. Ciupercile se spala bine, iar apoi se dau prin masina de tocat impreuna cu ceapa verde si mararul.
  2. La compozitia obtinuta se adauga 2 oua, sare si piper, dupa gust.
  3. Totul se amesteca foarte bine.
  4. Intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt, se rastoarna toata compozitia obtinuta si se da la cuptor, la foc mediu, pentru 20-30 minute.
  5. Se feliaza rosiile si se taie rondele “batonul” de mozzarella.
  6. Se scoate “blatul” din cuptor si se pun pe el rosiile, maslinele si mozzarella.
  7. Iar se da la cuptor pentru inca 15-20 minute.

Pofta buna!

O portie (1/4 pizza) are 180 gr.

Sugestie: se mai poate pune sunca, ardei gras, sau ton, sau orice alt topping de pizza. 1x1.trans Pizza fara aluat Slabuta

Informatii nutritionale Pizza fara aluat “Slabuta”

1x1.trans Pizza fara aluat Slabuta
1x1.trans Pizza fara aluat Slabuta